Kotivinkki

Lohi-avokadokakku

4 h 40 min
0
2

Lohi-avokadokakku

Herkullinen lohi-avokadokakku hyytyy muutamassa tunnissa, mutta parhaimmillaan se on vasta seuraava päivänä.
Teksti Kati Lindfors
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 ghapankorppuja
  • 100 gsulatettua voita
  • ½ dlkala- tai kasvislientä, vettä tai maitoa

Täyte

  • 6liivatelehteä
  • 2kypsää avokadoa
  • 1limetin mehu
  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dlkermaviiliä, ranskankermaa tai paksua maustamatonta jugurttia
  • ¾ dlruohosipulisilppua
  • ¾ dltillisilppua
  • 300 gkylmäsavulohta suikaleina tai kuutioina
  • 1 tlsokeria
  • (mustapippuria)
  • 1 dlvettä tai maitoa

Tee näin

4 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN4 h

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Leikkaa ylimääräinen paperi vuoan ulkopuolelta pois. Sipaise vuoan reunoille hiukan öljyä.

2. Laita hapankorput monitoimikoneeseen ja ajele ne leikkuuterällä murusiksi. Meteliä voit vähentää murtamalla korput valmiiksi muutamaan osaan.

3. Kaada hapankorppujen päälle sulatettu voi ja neste, hurauta sekaisin. Kumoa massa kakkuvuokaan ja painele tasaiseksi kerrokseksi pohjalle.

4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

5. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra malto monitoimikoneen kulhoon. Purista päälle limetinmehu ja soseuta massa.

6. Lisää koneen kulhoon tuorejuusto, ranskankerma sekä ruohosipuli- ja tillisilppu. Anna koneen sekoittaa massa tasaiseksi. Lisää kalapalat ja sokeri, sekoita tasaiseksi ja maista. Mausta halutessasi lisää (kalan suolaisuus ei vielä tässä vaiheessa juuri maistu massasta).

7. Kiehauta vesi tai maito. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen. 

8. Anna koneen käydä ja kaada liivateseos ohuena nauhana kakkumassan joukkoon. Kun liivate on hyvin sekoittunut massaan, pysäytä kone, kaavi massa kulhosta kakkuvuokaan ja nosta kylmään. Lohi-avokadokakku hyytyy muutamassa tunnissa, mutta on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä