Maku

Lohi-appelsiinivartaat

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Mehukas appelsiini ja lohi ovat loistava makupari! Nämä grillatut lohi-appelsiinivartaat rapeilla leipäpaloilla sopivat täydellisesti kesäpäiviin.
MA
MU
3.8
0
Julkaistu: 24.6.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 glohta (nahatonta fileetä)

Teriyakimarinadi

  • 2 rklteriyaki-kastiketta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklappelsiinitäysmehua

Lisäksi

  • 4 kplmaalaisleipäviipaletta
  • 2 kplappelsiinia

Viimeistelyyn

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dlruohosipulia

Lisäksi

  • puisia varrastikkuja
Tulosta

Upota puiset varrastikut veteen likoamaan.

Kuutioi lohi.

Yhdistä kulhossa teriyakimarinadin ainekset. Anna lohen maustua marinadissa noin tunti.

Kuutioi leipä lohipalojen kokoisiksi.

Pese appelsiinit hyvin ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi.

Pujota kahteen rinnakkaiseen varrastikkuun (jolloin vartaasta tulee tukevampi) vuorotellen lohta, leipää ja appelsiinia.

Grillaa vartaat nopeasti kauniin värisiksi ja kypsiksi grillissä tai uunin grillivastuksen alla.

Silppua valmiille vartaille ruohosipulia ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.

Kommentoi »