Lohi-appelsiinivartaat
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Mehukas appelsiini ja lohi ovat loistava makupari! Nämä grillatut lohi-appelsiinivartaat rapeilla leipäpaloilla sopivat täydellisesti kesäpäiviin.
MA
MU
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.6.2015

Lohi-appelsiinivartaat
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 glohta (nahatonta fileetä)
Teriyakimarinadi
- 2 rklteriyaki-kastiketta
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 rklappelsiinitäysmehua
Lisäksi
- 4 kplmaalaisleipäviipaletta
- 2 kplappelsiinia
Viimeistelyyn
- 2 rkloliiviöljyä
- 1/2 dlruohosipulia
Lisäksi
- puisia varrastikkuja
Upota puiset varrastikut veteen likoamaan.
Kuutioi lohi.
Yhdistä kulhossa teriyakimarinadin ainekset. Anna lohen maustua marinadissa noin tunti.
Kuutioi leipä lohipalojen kokoisiksi.
Pese appelsiinit hyvin ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi.
Pujota kahteen rinnakkaiseen varrastikkuun (jolloin vartaasta tulee tukevampi) vuorotellen lohta, leipää ja appelsiinia.
Grillaa vartaat nopeasti kauniin värisiksi ja kypsiksi grillissä tai uunin grillivastuksen alla.
Silppua valmiille vartaille ruohosipulia ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.