


Lohi-appelsiinivartaat
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mehukas appelsiini ja lohi ovat loistava makupari! Nämä grillatut lohi-appelsiinivartaat rapeilla leipäpaloilla sopivat täydellisesti kesäpäiviin.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
lohta (nahatonta fileetä)
Teriyakimarinadi
2 rkl
teriyaki-kastiketta
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
appelsiinitäysmehua
Lisäksi
4 kpl
maalaisleipäviipaletta
2 kpl
appelsiinia
Viimeistelyyn
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
ruohosipulia
Lisäksi
puisia varrastikkuja
Lohi-appelsiinivartaat – ohje:
- Upota puiset varrastikut veteen likoamaan.
- Kuutioi lohi.
- Yhdistä kulhossa teriyakimarinadin ainekset. Anna lohen maustua marinadissa noin tunti.
- Kuutioi leipä lohipalojen kokoisiksi.
- Pese appelsiinit hyvin ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi.
- Pujota kahteen rinnakkaiseen varrastikkuun (jolloin vartaasta tulee tukevampi) vuorotellen lohta, leipää ja appelsiinia.
- Grillaa lohi-appelsiinivartaat nopeasti kauniin värisiksi ja kypsiksi grillissä tai uunin grillivastuksen alla.
- Silppua valmiille vartaille ruohosipulia ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat