


Trendiherkku
Litistetyt croissantit – kuorruta superrapea somehitti suklaalla ja muilla lempiherkuilla
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Somessa villinneet litistetyt croissantit valmistuvat helposti valmiista raakapakasteista. Kokeile kuorrutuksessa sulatetun suklaan ja pistaasitahnan lisäksi myös keksitahnaa ja nutellaa. Koristellut lyttycroissantit ovat hauska vaihtoehto vaikka piparkakuille!
Reseptin ainekset
6 kpl
1 ps (6 kpl/330 g)
croissantteja (pakaste)
noin ½ dl
sokeria
Vaaleanpunainen koristelu
vadelmanmakuisia makeisnappeja sulatettuna (Deco Melts)
tummaa suklaata rouhittuna
koristerakeita
Valkoinen koristelu
valkosuklaata sulatettuna
pakastekuivattuja mansikoita murusteltuna
marenkeja murusteltuna
Vihreä koristelu
pistaasitahnaa
pistaaseja rouhittuna
Litistetyt croissantit − ohje:
- Levitä croissantit leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa huoneenlämmössä 45 minuuttia.
- Kaada sokeri kulhoon. Kierittele lähes sulaneet croissantit kauttaaltaan sokerissa. Pane takaisin pellille.
- Aseta toinen leivinpaperi croissanttien päälle ja sen päälle toinen pelti. Paina tasaisesti pellin päältä, niin että croissantit litistyvät. Jätä pelti päälle paiston ajaksi.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes croissantit ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Anna jäähtyä.
- Koristele jäähtyneet croissantit valitsemillasi aineksilla. Ripottele koristeet suklaan pinnalle heti, jotta se ei ehdi kovettua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat