


Lipeäkala ja valkokastike
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Lipeäkala on mainettaan – ja tuoksuaan – maukkaampi joulunajan perinneruoka. Valkokastike kruunaa aterian!
Reseptin ainekset
4-6 annosta
500 g
lipeäkalaa
rasvaa vuoan voiteluun
1 tl
suolaa
Valkokastike lipeäkalalle
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
täysmaitoa
½ tl
suolaa
2 tl
maustepippuria
- Voitele uunivuoka ja nosta lipeäkala nahkapuoli alaspäin vuokaan. Ripottele päälle suolaa.
- Peitä vuoka alumiinifoliolla tai kannella. Kypsennä lipeäkalaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
- Kaada vuokaan valunut neste pois. Tarjoa lipeäkala suoraan vuoastaan tai siirrä se varovasti tarjoiluastiaan.
Valkokastike lipeäkalalle
- Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot, sekoita ja kiehauta seos.
- Lisää maito kattilaan ja kypsennä valkokastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta kastike suolalla.
- Kaada kastike lämpimän lipeäkalan päälle ja rouhi päälle maustepippuria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat