Kotivinkki

Lipeäkala ja valkokastike

55 min
0
0

Lipeäkala ja valkokastike

Lipeäkala on mainettaan – ja tuoksuaan – maukkaampi joulunajan perinneruoka.
Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 500 glipeäkalaa
  • rasvaa vuoan voiteluun
  • 1 tlsuolaa

valkokastike

  • 2 rklvoita
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 4 dltäysmaitoa
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlmaustepippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

1. Voitele uunivuoka ja nosta lipeäkala nahkapuoli alaspäin vuokaan. Ripottele päälle suolaa.

2. Peitä vuoka alumiinifoliolla tai kannella. Kypsennä lipeäkalaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

3. Kaada vuokaan valunut neste pois. Tarjoa lipeäkala suoraan vuoastaan tai siirrä se varovasti tarjoiluastiaan.

4. Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot, sekoita ja kiehauta seos.

5. Lisää maito kattilaan ja kypsennä valkokastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta kastike suolalla.

6. Kaada kastike lämpimän lipeäkalan päälle ja rouhi päälle maustepippuria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä