Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lipeäkala ja valkokastike

55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min

Lipeäkala on mainettaan – ja tuoksuaan – maukkaampi joulunajan perinneruoka. Valkokastike kruunaa aterian!

23.10.2014
Reseptin ainekset
4-6 annosta
500 g
lipeäkalaa
rasvaa vuoan voiteluun
1 tl
suolaa
Valkokastike lipeäkalalle
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
täysmaitoa
½ tl
suolaa
2 tl
maustepippuria
  1. Voitele uunivuoka ja nosta lipeäkala nahkapuoli alaspäin vuokaan. Ripottele päälle suolaa.
  2. Peitä vuoka alumiinifoliolla tai kannella. Kypsennä lipeäkalaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  3. Kaada vuokaan valunut neste pois. Tarjoa lipeäkala suoraan vuoastaan tai siirrä se varovasti tarjoiluastiaan.

Valkokastike lipeäkalalle

  1. Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot, sekoita ja kiehauta seos.
  2. Lisää maito kattilaan ja kypsennä valkokastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta kastike suolalla.
  3. Kaada kastike lämpimän lipeäkalan päälle ja rouhi päälle maustepippuria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt