Kotivinkki

Linzin torttu

1 h 20 min
0
0

Linzin torttu

Linzin torttu on itävaltalainen klassikkoleivonnainen, jonka taikinassa on jauhettuja manteleita ja täytteenä vadelmahilloa.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2kananmunaa + 1 muna voiteluun
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 150 gmantelijauhetta
  • ½ dlkorppujauhoja
  • 1 tlkanelia
  • 4 dlvadelmahilloa
  • tomusokeria pinnalle

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten.

3. Lisää kuivat aineet. Sekoita ne nopeasti tasaiseksi.

4. Painele ¾ taikinasta voidellun irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 20–24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä vadelmahillo.

5. Kauli loppu taikina 0,5 cm paksuksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. (Voit nostaa taikinan hetkeksi jääkaappiin, jos tuntuu, että taikinaa on helpompi käsitellä.) Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä 2 cm paksuja suikaleita. Nosta ne ristikoksi Linzin tortun päälle.

6. Paista torttua 175-asteisen uunin alatasolla yksi tunti. Anna jäähtyä hieman. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile Linzin torttu herkkusuille.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä