Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linzin torttu

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Linzin torttu on itävaltalainen klassikkoleivonnainen, jonka taikinassa on jauhettuja manteleita ja täytteenä vadelmahilloa.

17.5.2016
Reseptin ainekset
12 palaa
200 g
voita
2 dl
sokeria
2
kananmunaa + 1 muna voiteluun
3 ½ dl
vehnäjauhoja
150 g
mantelijauhetta
½ dl
korppujauhoja
1 tl
kanelia
4 dl
vadelmahilloa
tomusokeria pinnalle

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten.

3. Lisää kuivat aineet. Sekoita ne nopeasti tasaiseksi.

4. Painele ¾ taikinasta voidellun irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 20–24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä vadelmahillo.

5. Kauli loppu taikina 0,5 cm paksuksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. (Voit nostaa taikinan hetkeksi jääkaappiin, jos tuntuu, että taikinaa on helpompi käsitellä.) Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä 2 cm paksuja suikaleita. Nosta ne ristikoksi Linzin tortun päälle.

6. Paista torttua 175-asteisen uunin alatasolla yksi tunti. Anna jäähtyä hieman. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile Linzin torttu herkkusuille.  

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt