Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Linssipyörykät ja harissakastike

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Herkulliset linssipyörykät ovat sopivasti tulisia!

Reseptin ainekset
5 annosta
3 dl
punaisia linssejä
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 kpl
valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
1 rkl
harissa chilitahnaa
1½ tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
savustettua paprikajauhetta
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
4 rkl
korppujauhoja
Harissakastike
200 g
turkkilaista jogurttia
2 rkl
sitruunan mehua
1 tl
harissa chilitahnaa
½ tl
valkosipulijauhetta
½ tl
suolaa

Huuhtele ja valuta linssit hyvin. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Kaada linssit lävikköön ja valuta hyvin.

Laita kulhoon keitetyt linssi, hienonnettu valkosipuli, hienonnettu lehtipersilija, harissa chilitahna ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi massaksi.

Sekoita joukkoon korppujauhot ja anna massan jähmettyä jääkaapissa noin 30 min. Valmista harissakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa kunnes linssipyörykät ovat valmiita.

Pyöritä massasta pieniä linssipyöryköitä ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille.

Paista linssipyöryköitä uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Tarjoile linssipyörykät harissakastikkeen ja esim. lehtikaalisipsien kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt