Linssipyörykät ja harissakastike

1 h
0
0

Linssipyörykät ja harissakastike

Herkulliset linssipyörykät ovat sopivasti tulisia!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 3 dlpunaisia linssejä
  • 1 kplkasvisliemikuutio
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä hienonnettuna
  • 1 dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • 1 rklharissa chilitahnaa
  • 1½ tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tlsavustettua paprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä
  • 4 rklkorppujauhoja

Harissakastike

  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 2 rklsitruunan mehua
  • 1 tlharissa chilitahnaa
  • ½ tlvalkosipulijauhetta
  • ½ tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele ja valuta linssit hyvin. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Kaada linssit lävikköön ja valuta hyvin.

Laita kulhoon keitetyt linssi, hienonnettu valkosipuli, hienonnettu lehtipersilija, harissa chilitahna ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi massaksi.

Sekoita joukkoon korppujauhot ja anna massan jähmettyä jääkaapissa noin 30 min. Valmista harissakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa kunnes linssipyörykät ovat valmiita.

Pyöritä massasta pieniä linssipyöryköitä ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille.

Paista linssipyöryköitä uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Tarjoile linssipyörykät harissakastikkeen ja esim. lehtikaalisipsien kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä