


Linssipyörykät ja harissakastike
Herkulliset linssipyörykät ovat sopivasti tulisia!
Huuhtele ja valuta linssit hyvin. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Kaada linssit lävikköön ja valuta hyvin.
Laita kulhoon keitetyt linssi, hienonnettu valkosipuli, hienonnettu lehtipersilija, harissa chilitahna ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi massaksi.
Sekoita joukkoon korppujauhot ja anna massan jähmettyä jääkaapissa noin 30 min. Valmista harissakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa kunnes linssipyörykät ovat valmiita.
Pyöritä massasta pieniä linssipyöryköitä ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille.
Paista linssipyöryköitä uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
Tarjoile linssipyörykät harissakastikkeen ja esim. lehtikaalisipsien kera.