Maku

Linssi-kukkakaalipata

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
GL
KA
LA
MA
MU
3.4
9
Julkaistu: 30.3.2009


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 rklcurrya
  • 8 dlvettä
  • 1 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 400 gkuorittuja tomaatteja
  • 25 gtuoretta inkivääriä (suikaloituna)
  • 2 dllinssejä
  • 600 gkukkakaalia
  • 1 tlmausteseosta (garam masala)
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dltuoretta korianteria
Tulosta

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulisilppu. Lisää pannulle curry ja sekoittele hetki. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon myös liemikuutiot, paloitellut tomaatit liemineen, kuorittu ja hienonnettu inkivääri, siivilässä huuhdotut linssit ja paloiteltu kukkakaali. Anna linssi-kukkakaalipadan kiehua kannen alla hiljalleen. Kokeile kypsyyttä. Tarkista maku.

Mausta ruoka tarvittaessa suolalla ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Lisää hienonnettu korianteri.

Tarjoa linssi-kukkakaalipata keitetyn basmatiriisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.4
9 kommenttia