Maku

Linssi-kukkakaalipata

35 min
3.9
8

Linssi-kukkakaalipata

GL
KA
LA
MA
MU
8
3.9
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 rklcurrya
  • 8 dlvettä
  • 1 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 400 gkuorittuja tomaatteja
  • 25 gtuoretta inkivääriä (suikaloituna)
  • 2 dllinssejä
  • 600 gkukkakaalia
  • 1 tlmausteseosta (garam masala)
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 dltuoretta korianteria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulisilppu. Lisää pannulle curry ja sekoittele hetki. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon myös liemikuutiot, paloitellut tomaatit liemineen, kuorittu ja hienonnettu inkivääri, siivilässä huuhdotut linssit ja paloiteltu kukkakaali. Anna linssi-kukkakaalipadan kiehua kannen alla hiljalleen. Kokeile kypsyyttä. Tarkista maku.

Mausta ruoka tarvittaessa suolalla ja rouhi mausteeksi mustapippuria. Lisää hienonnettu korianteri.

Tarjoa linssi-kukkakaalipata keitetyn basmatiriisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä