


Kokeile nyt
Oodi Italialle! Limoncellotiramisu on mitä täydellisin jälkiruoka – täyteläinen mascarponevaahto yhdistyy sitruunoiden kirpeyteen
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Italialainen klassikkojälkiruoka ja italialainen sitruunalikööri hyppäävät samaan vuokaan hurmaavassa limoncellotiramisussa.
Reseptin ainekset
6 annosta
4 dl
vispikermaa
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
tomusokeria
200 g
savoiardikeksejä
Kostutusliemi
1 1/2 dl
limoncelloa
1 dl
sitruunanmehua ((noin 2 sitruunaa))
1/2 dl
sokeria
Sokerisitruunat
1
luomusitruuna
1 + 1/2 dl
sokeria
1/2 dl
vettä
Limoncellotiramisu – ohje:
- Valmista sokerisitruunat. Pese ja ja leikkaa sitruunat ohuiksi viipaleiksi. Mittaa pannulle 1 dl sokeria ja vesi. Kiehauta ja lisää sitruunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Pyörittele sitruunaviipaleet sokerissa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää marcarponejuusto sekä tomusokeri. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua.
- Sekoita limoncello, sitruunanmehu ja sokeri kulhossa.
- Kasta keksit yksitellen liemeen ja aseta puolet kekseistä vuoan (24 × 18 cm) pohjalle. Levitä päälle puolet vaahdosta ja lisää toinen keksikerros.
- Lisää loput vaahdosta kauniiksi pyörteiksi ja koristele sokerisitruunoilla. Anna tekeytyä noin tunti ennen tarjoilua.
Vinkki!
Jos haluat kakusta alkoholittoman, voit jättää limoncellon pois kostutusliemestä.
Käytä silloin liemeen 1,5 dl sitruunanmehua ja 1 dl vettä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat