Limettiset maustesilakat
24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
24 h Maustesilakat raikastuvat, kun lisäät mausteliemeen limetinmehua. Tätä kannattaa kokeilla! Joulun maustesilakat ovat parhaimmillaan juuri tällä reseptillä valmistettuna.
GL
LA
MA
MU
3.3
Kuvat
Julkaistu 10.12.2012

Limettiset maustesilakat
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 3 kpllimettiä
- 2 dlvettä
- 1 dlväkiviinaetikkaa
- 1 dlsokeria
- 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
- 500 gsilakkafileitä
- 1 rklmerisuolaa
- 10 kplkaffirlimetinlehteä
Koristeluun
- 1 kpllimettiä
Limettiset maustesilakat valmistuvat näin:
Raasta hyvin pestystä limetistä noin 2 tl kuorta. Purista limettien mehu. Mittaa vesi, etikka, sokeri, limettien mehu ja kuoriraaste sekä maustepippurit kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Poista silakoista selkäevät saksilla ja aseta fileet leikkuulaudalle lihapuoli ylöspäin. Mausta fileet suolalla ja kääri ne rullalle. Nosta silakkarullat kerroksittain kaffirlimetinlehtien kanssa pieneen vuokaan tai purkkiin.
Kaada limettiliemi kalarullien päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi. Tarjoa maustesilakat joulupöydän alkupalana.