Maku

Limettiset maustesilakat

24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
24 h
Maustesilakat raikastuvat, kun lisäät mausteliemeen limetinmehua. Tätä kannattaa kokeilla! Joulun maustesilakat ovat parhaimmillaan juuri tällä reseptillä valmistettuna.
GL
LA
MA
MU
3.3
1
Julkaistu: 10.12.2012


Ainekset (6 annosta)

  • 3 kpllimettiä
  • 2 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 500 gsilakkafileitä
  • 1 rklmerisuolaa
  • 10 kplkaffirlimetinlehteä

Koristeluun

  • 1 kpllimettiä
Tulosta

Limettiset maustesilakat valmistuvat näin:

Raasta hyvin pestystä limetistä noin 2 tl kuorta. Purista limettien mehu. Mittaa vesi, etikka, sokeri, limettien mehu ja kuoriraaste sekä maustepippurit kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Poista silakoista selkäevät saksilla ja aseta fileet leikkuulaudalle lihapuoli ylöspäin. Mausta fileet suolalla ja kääri ne rullalle. Nosta silakkarullat kerroksittain kaffirlimetinlehtien kanssa pieneen vuokaan tai purkkiin.

Kaada limettiliemi kalarullien päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi. Tarjoa maustesilakat joulupöydän alkupalana.

MITÄ PIDIT?
3.25
1 kommentti