4(24)
Limetti-päärynätäytekakku
25 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 24 h
Haussa raikas marsipaanikakku? Tämä limetti-päärynätäytekakku saa ihanaa kirpeyttä limetistä ja lemon curdista. Raastettu päärynä mehevöittää täytteen ja raikkaan vihreä marsipaanikuorrutus viimeistelee täytekakun juhlapöytään.
24.4.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 annosta
Pohja
6 kplmunaa (M-kokoisia)
2 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 1/4 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
Täytteet
3 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
250 gmascarponejuustoa
250 gmaitorahkaa
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 dlsitruunatahnaa (lemon curd) (tai limettitahnaa (lime curd))
1 kpllimettiä (2 tl kuoriraastetta)
200 gpäärynää
Kostutus
1/2 dlvettä
1/2 dllimettimehua
Pinnalle
3 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
Lisäksi
250 gmarsipaania (limetinvihreää)
250 gmarsipaania
1 dltomusokeria

Valmista ensin täytekakun pohja. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina isoon (vetoisuus 3 l) voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kumoa vähän jäähtyneenä.

Valmista täytteet. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarponejuusto, rahka ja sokerit keskenään. Jaa seos kahtia. Lisää toiseen puoleen limetti- tai sitruunatahna ja limetinkuoriraaste, toiseen puoleen raastettu päärynä. Sekoita limettitäytteeseen 2/3 kermavaahdosta ja päärynätäytteeseen 1/3 kermavaahdosta.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja terävällä, sahalaitaisella veitsellä 4 osaan. Suojaa kakkuvadin reunat leivinpaperisuikaleilla. Nosta alin levy tarjoiluvadille.

Sekoita kostutuksen ainekset. Kostuta alin levy kevyesti pullasudilla. Levitä päälle puolet limettitäytteestä. Lisää päälle kakkulevy, kostuta se kevyesti ja levitä päälle päärynätäyte. Nosta päälle kolmas levy, kostuta ja täytä lopulla limettitäytteellä. Nosta päällimmäinen levy täytteen päälle. Älä kostuta enää. Muotoile kakkua käsin pyöreäreunaiseksi.

Vatkaa kerma tiiviiksi vaahdoksi. Levitä se kakun pinnalle niin, että se peittää reunat pyöreästi. Suojaa kakku kuvulla ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Tee marsipaanikuorrutus tarjoilua edeltävänä päivänä.

Siivilöi tomusokeria työpöydälle. Kauli puolet valkoisesta ja puolet vihreästä marsipaanista tomusokerin avulla kakkuvuoan halkaisijan kokoisiksi, ympyrän muotoisiksi levyiksi. Leikkaa ne taikinapyörällä reilun sentin levyisiksi suikaleiksi.

Nosta vihreät ja valkoiset suikaleet vähän limittäin kakun pinnalle.

Vaivaa kaikki yli jäänyt marsipaani työpöydällä tasaiseksi palloksi niin, että värit sekoittuvat. Kauli se tomusokerin avulla kakun ulkomitan pituiseksi, hieman kakkua korkeammaksi suikaleeksi. Viimeistele reunus taikinapyörällä. Huiski pullasudilla ylimääräinen tomusokeri pois marsipaanin päältä.

Kiinnitä reunus kakun ympärille.

Säilytä limetti-päärynätäytekakkua jääkaapissa ilman kupua, niin marsipaanipinta pysyy kuivana.

  • Puhdista jääkaappi avonaisista säilytysastioista, niin hajut eivät tartu ilman kupua säilytettävään marsipaanikakkuun.
  • Saat tyylikkään limetti-päärynätäytekakun myös kaulimalla valkoisesta marsipaanista pintalevyn ja vihreästä reunuksen.
7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.