


Lihapullavuoka uunissa – vartissa valmisteltu nerokas arkiruoka
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Nerokas one pot -lihapullapannu pelastaa kiireisen arki-illan, sillä sen valmistelu vie vain 15 minuuttia ja uuni hoitaa loput.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 1/2 dl
basmatiriisiä
2 kpl
appelsiinia
400 g
tomaattimurskaa
1 kpl
lihaliemikuutiota
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
sokeria
1 tl
timjamia
1 tl
oreganoa
Lihapullataikina
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
cayennenpippuria
Lisäksi
2 rkl
persiljaa (hienonnettuna)
Lihapullavuoka – ohje:
- Mittaa riisi uunivuokaan. Purista appelsiineista mehut (noin 2 dl) kulhoon. Lisää tomaattimurska, murusteltu liemikuutio, balsamiviinietikka ja mausteet. Kumoa neste riisin päälle.
- Lisää jauhelihan sekaan mausteet ja sekoita hyvin. Pyöritä massasta noin 16 pyörykkää ja nosta ne vuokaan nesteen peitossa olevien riisien päälle.
- Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia.
- Ripottele valmiin lihapullavuoan päälle hienonnettua persiljaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat