Lihapullavuoka uunissa
gluteeniton
maidoton
munaton
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Nerokas one pot -lihapullapannu pelastaa kiireisen arki-illan, sillä sen valmistelu vie vain 15 minuuttia ja uuni hoitaa loput.

Reseptin ainekset 4 annosta
2 1/2 dlbasmatiriisiä
2 kplappelsiinia
400 gtomaattimurskaa
1 kpllihaliemikuutiota
2 rklbalsamiviinietikkaa
2 tlsokeria
1 tltimjamia
1 tloreganoa
Lihapullataikina
400 gsika-nautajauhelihaa
1 tlsuolaa
1 tlpaprikajauhetta
1/4 tlcayennenpippuria
Lisäksi
2 rklpersiljaa (hienonnettuna)
Lihapullavuoka – ohje:
- Mittaa riisi uunivuokaan. Purista appelsiineista mehut (noin 2 dl) kulhoon. Lisää tomaattimurska, murusteltu liemikuutio, balsamiviinietikka ja mausteet. Kumoa neste riisin päälle.
- Lisää jauhelihan sekaan mausteet ja sekoita hyvin. Pyöritä massasta noin 16 pyörykkää ja nosta ne vuokaan nesteen peitossa olevien riisien päälle.
- Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia.
- Ripottele valmiin lihapullavuoan päälle hienonnettua persiljaa.