3,9(39)
Lihapullavuoka uunissa
gluteeniton
maidoton
munaton
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Nerokas one pot -lihapullapannu pelastaa kiireisen arki-illan, sillä sen valmistelu vie vain 15 minuuttia ja uuni hoitaa loput. 
Julkaistu 23.3.2017
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
2 1/2 dlbasmatiriisiä
2 kplappelsiinia
400 gtomaattimurskaa
1 kpllihaliemikuutiota
2 rklbalsamiviinietikkaa
2 tlsokeria
1 tltimjamia
1 tloreganoa
Lihapullataikina
400 gsika-nautajauhelihaa
1 tlsuolaa
1 tlpaprikajauhetta
1/4 tlcayennenpippuria
Lisäksi
2 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Lihapullavuoka – ohje:

  1. Mittaa riisi uunivuokaan. Purista appelsiineista mehut (noin 2 dl) kulhoon. Lisää tomaattimurska, murusteltu liemikuutio, balsamiviinietikka ja mausteet. Kumoa neste riisin päälle.
  2. Lisää jauhelihan sekaan mausteet ja sekoita hyvin. Pyöritä massasta noin 16 pyörykkää ja nosta ne vuokaan nesteen peitossa olevien riisien päälle.
  3. Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia.
  4. Ripottele valmiin lihapullavuoan päälle hienonnettua persiljaa.
14 kommenttia