Lihapullavuoka uunissa
55 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
40 minNerokas one pot -lihapullapannu pelastaa kiireisen arki-illan, sillä sen valmistelu vie vain 15 minuuttia ja uuni hoitaa loput.
GL
MA
MU
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.3.2017

Lihapullavuoka uunissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 1/2 dlbasmatiriisiä
- 2 kplappelsiinia
- 400 gtomaattimurskaa
- 1 kpllihaliemikuutiota
- 2 rklbalsamiviinietikkaa
- 2 tlsokeria
- 1 tltimjamia
- 1 tloreganoa
Lihapullataikina
- 400 gsika-nautajauhelihaa
- 1 tlsuolaa
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1/4 tlcayennenpippuria
Lisäksi
- 2 rklpersiljaa (hienonnettuna)
Valmista lihapullavuoka uunissa näin:
Mittaa riisi uunivuokaan. Purista appelsiineista mehut (noin 2 dl) kulhoon. Lisää tomaattimurska, murusteltu liemikuutio, balsamiviinietikka ja mausteet. Kumoa neste riisin päälle.
Lisää jauhelihan sekaan mausteet ja sekoita hyvin. Pyöritä massasta noin 16 pyörykkää ja nosta ne vuokaan nesteen peitossa olevien riisien päälle.
Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Laske lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia.
Ripottele valmiin lihapullavuoan päälle hienonnettua persiljaa.