Maku

Lihapullat tomaattikastikkeessa

1 h 10 min
4
0

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplhiivaleipäviipaletta
  • 1 dllihalientä
  • 1 kplmunaa
  • 3 rklparmesaanijuustoa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Kastike

  • 1 kplsipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 20 gtomaattipyreetä
  • 400 gkuorittuja tomaatteja (säilyke)
  • 1/2 dlpunaviiniä (tai vettä)
  • 1 tltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1/2 dlkorppujauhoja

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa leipä kuorettomaksi ja murenna kulhoon. Lisää lihaliemi ja anna seoksen turvota hetki.

Lisää muna, parmesaaniraaste ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua sillä välin, kun valmistat kastikkeen.

Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä laakeassa paistokasarissa. Lisää pyree, kuumenna sekoittaen.

Kaada sekaan tomaatit liemineen ja riko niitä kauhalla kasarin reunoja vasten. Lisää vesi tai viini ja mausteet. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia ja kaada se uunivuokaan.

Pyörittele taikinasta isoja lihapullia ja kierittele ne joko korppu- tai vehnäjauhoissa.

Paista lihapyöryköihin kaunis pinta öljyssä paistinpannulla. Nosta lihapullat tomaattikastikkeeseen uunivuokaan ja kypsennä kerran kääntäen 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  • Voit myös kypsentää pyörykät tomaattikastikkeessa kasarissa liedellä.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä