Maku

Lihapullat tomaattikastikkeessa

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
4.4
0


Ainekset (5 annosta)

  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplhiivaleipäviipaletta
  • 1 dllihalientä
  • 1 kplmunaa
  • 3 rklparmesaanijuustoa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Kastike

  • 1 kplsipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 20 gtomaattipyreetä
  • 400 gkuorittuja tomaatteja (säilyke)
  • 1/2 dlpunaviiniä (tai vettä)
  • 1 tltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1/2 dlkorppujauhoja
Tulosta

Leikkaa leipä kuorettomaksi ja murenna kulhoon. Lisää lihaliemi ja anna seoksen turvota hetki.

Lisää muna, parmesaaniraaste ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua sillä välin, kun valmistat kastikkeen.

Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä laakeassa paistokasarissa. Lisää pyree, kuumenna sekoittaen.

Kaada sekaan tomaatit liemineen ja riko niitä kauhalla kasarin reunoja vasten. Lisää vesi tai viini ja mausteet. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia ja kaada se uunivuokaan.

Pyörittele taikinasta isoja lihapullia ja kierittele ne joko korppu- tai vehnäjauhoissa.

Paista lihapyöryköihin kaunis pinta öljyssä paistinpannulla. Nosta lihapullat tomaattikastikkeeseen uunivuokaan ja kypsennä kerran kääntäen 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  • Voit myös kypsentää pyörykät tomaattikastikkeessa kasarissa liedellä.
MITÄ PIDIT?
4.44
Kommentoi »