Maku

Lihapullat tomaattikastikkeessa – tästä ei helppo ja nopea arkiruoka parane!

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Lihapullat tomaattikastikkeessa kuuluvat ruokasisältöjen tuottaja Elina Ylitervon lasten suosikkiruokiin. Raakamakkara tuo pyöryköihin makua ja mehevyyttä. Tomaattikastikkeen ansioista lihapullat paistuvat uunissa kuin itsestään!
4.1
0
Julkaistu: 10.1.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

Tomaattikastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl basilikaa hienonnettuna
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria
  • 1 rs kirsikkatomaatteja

Lihapullat

  • ½ dl ranskankermaa
  • 3 rkl pankojauhoja
  • 1 muna
  • 1 ps (12 g)tomaatti & basilika -herkkudippijauhetta (Meira)
  • 400 g jauhelihaa
  • 300 g pehmeää raakamakkaraa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • perunamuusia tai pastaa
Tulosta

Lihapullat tomaattikastikkeessa valmistuvat näin:

  1. Tee ensin tomaattikastike. Hienonna valkosipuli ja basilika. Kaada tomaattimurska laakeaan uunivuokaan, huuhtaise tölkki desillä vettä ja kippaa vuokaan.
  2. Lisää vuokaan öljy, etikka, suola ja sokeri. Rouhaise joukkoon reilusti mustapippuria. Lisää huuhdellut kirsikkatomaatit ja paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  3. Valmista lihapullat. Sekoita kulhossa ranskankerma ja pankojauhot. Lisää muna, dippijauhe sekä jauheliha. Sekoita. Purista raakamakkara kuorestaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Pyörittele massa pulliksi kostutetuin käsin. Ota vuoka uunista ja lado lihapullat kastikkeeseen. Paista pieniä pullia 15 minuuttia, isoja 20. Tarjoile pottumuusin tai pastan kera.

Vinkki!

Jos raakamakkaraa ei löydy, tuplaa jauhelihan määrä. Lisää lihapullataikinaan tällöin myös hieman suolaa

Kommentoi »