Lihapullat tomaattikastikkeessa – tästä ei helppo ja nopea arkiruoka parane!
55 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
35 minLihapullat tomaattikastikkeessa kuuluvat ruokasisältöjen tuottaja Elina Ylitervon lasten suosikkiruokiin. Raakamakkara tuo pyöryköihin makua ja mehevyyttä. Tomaattikastikkeen ansioista lihapullat paistuvat uunissa kuin itsestään!
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.1.2022

Lihapullat tomaattikastikkeessa – tästä ei helppo ja nopea arkiruoka parane!
Reseptin ainekset (6 annosta)
Tomaattikastike
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl basilikaa hienonnettuna
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
- 1 rs kirsikkatomaatteja
Lihapullat
- ½ dl ranskankermaa
- 3 rkl pankojauhoja
- 1 muna
- 1 ps (12 g)tomaatti & basilika -herkkudippijauhetta (Meira)
- 400 g jauhelihaa
- 300 g pehmeää raakamakkaraa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
Tarjoiluun
- perunamuusia tai pastaa
Lihapullat tomaattikastikkeessa valmistuvat näin:
- Tee ensin tomaattikastike. Hienonna valkosipuli ja basilika. Kaada tomaattimurska laakeaan uunivuokaan, huuhtaise tölkki desillä vettä ja kippaa vuokaan.
- Lisää vuokaan öljy, etikka, suola ja sokeri. Rouhaise joukkoon reilusti mustapippuria. Lisää huuhdellut kirsikkatomaatit ja paahda 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Valmista lihapullat. Sekoita kulhossa ranskankerma ja pankojauhot. Lisää muna, dippijauhe sekä jauheliha. Sekoita. Purista raakamakkara kuorestaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pyörittele massa pulliksi kostutetuin käsin. Ota vuoka uunista ja lado lihapullat kastikkeeseen. Paista pieniä pullia 15 minuuttia, isoja 20. Tarjoile pottumuusin tai pastan kera.
Vinkki!
Jos raakamakkaraa ei löydy, tuplaa jauhelihan määrä. Lisää lihapullataikinaan tällöin myös hieman suolaa

Kotiruoan ilosanomaa! Lihapulla-perunavuoka on koko perheen yhteinen suosikki – ja kaiken lisäksi helppo ja nopea
Maku

Italialaiset lihapullat ovat Minna Kuukan bravuuri! Radiotoimittajan mehevät pyörykät valmistuvat ilman korppujauhoja ja kypsyvät tomaattikastikkeessa
Meillä kotona

Pannulla paistetut lihapullat saavat ihanan rapean pinnan – ota talteen suosittu klassikkoreseptimme!
Maku

Bun cha -lihapullat koukuttavat karamellisella maullaan ja mehevyydellään – vietnamilaiset pallerot pyörivät suoraan lempiruokalistallesi
Maku

Lihapullat uunissa – koko perheen suosikit valmistuvat näppärästi pellillä
Maku

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
Maku

Lihapullakastike – perinteinen suosikkiresepti, johon palaat yhä uudelleen
Maku

Lihapulla-hapankaalivuoka – mehevä uuniruoka täyttää vatsat ja lataa energiavarastot
Kotivinkki