Maku

Lihapiirakat uunissa – valmista mehevät lihikset ilman turhaa käryä ja uppopaistamista

2 h 45 min
4.75
1

Lihapiirakat valmistuvat näppärästi myös uunissa. Samalla kertaa on helppo tehdä suurempikin satsi, minkä lisäksi uunilihikset ovat uppopaistettuja vähärasvaisempia. Täytteessä maistuu jauheliha, kvinoa ja parmesaani.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (20 kappaletta)

Taikina

  • 5 dltäysmaitoa
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1 dlruisjauhoja
  • 11–12 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Täyte

  • ½ dlkvinoaa
  • 1 isosipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 500 gjauhelihaa
  • ¾ dltomattipyreetä
  • 1 rklpizzamaustetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • ½ tlsokeria
  • 2 dlparmesaanijuustoa

Voitelu

  • 1muna
  • 150 gvoita sulatettuna

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Lihapiirakat valmistuvat uunissa näin:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva, suola, sokeri ja ruisjauhot. Lisää vähitellen vehnäjauhoja. Vaivaa pehmeä voi taikinan joukkoon alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla, 30–60 min.
  2. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipulit. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulit, kuullota hetki. Mausta tomaattipyreellä, pizzamausteella, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää kypsä kvinoa ja juustoraaste joukkoon.
  3. Jaa kohonnut taikina 20 osaan. Kauli taikinapallot soikeiksi, noin 12 cm × 15 cm levyiksi. Lisää toiselle puolelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Voitele reuna munalla ja nosta toinen taikinapuoli täytteen päälle. Painele kiinni.
  4. Nosta noin 6 lihapiirakkaa per pelti, jotta ne eivät tartu paistuessa toisiinsa kiinni. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Voitele kypsät lihapiirakat voisulalla.

Vinkki!

Haluatko valmistaa lihapiirakat perinteiseen tyyliin? Kurkkaa herkullinen lihapiirakkaresepti täältä!

MITÄ PIDIT?
4.75