Kotivinkki

Lihapasteija

5 h 50 min
0
0

Lihapasteija on juhlavimmillaan perinteiseen tapaan tarjoiltuna lihaliemessä. Käytä pasteijoiden täytteeseen lihaliemessä kypsyneitä lihoja tai lampaan- tai naudanjauhelihaa.
Tulosta
Kuvat Nico Backström

Ainekset (20 kpl)

Lihapasteijat

  • n. 700 gvoitaikinaa
  • 1kananmuna
  • seesamin-, unikon- tai kurpitsansiemeniä

Täyte

  • 3 1/2 dlvettä
  • 1 dlriisiä (raakaa)
  • 1liha- tai kasvisliemikuutio
  • 3kananmunaa
  • 1sipuli
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 200 gjauhelihaa tai lihat kypsistä häränhännistä tai keittoluista
  • mustapippuria
  • 1 tlpaprikaa
  • 1valkosipulisuolakurkku

Piparjuurismetana

  • 2 tlraastettua piparjuurta tuubista tai juureksesta
  • 1 prksmetanaa (120g)
  • ripaus suolaa

Lihaliemi

  • 1 ½ kghäränhäntiä tai naudan luisia keittolihoja
  • 2 – 2 ½ lvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1iso palsternakka
  • ½selleri
  • 1iso porkkana
  • 1sipuli
  • 1kokonainen valkosipuli
  • 4laakerinlehteä
  • 1tähtianis
  • 5kokonaista mustapippuria
  • 10kokonaista mustapippuria
  • 2 tlkuivattua timjamia tai muutama oksa tuoretta
  • 1 rklworcestershire-kastiketta (viimeistelyyn)
  • (ripaus suolaa)

Tee näin

5 h 50 min
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN4 h 30 min
MITÄ PIDIT?
0