Lihapasteijat – pyöräytä mausteiset suolapalat illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin
1 h 50 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 10 minLihapasteijat ovat kiva pikkusuolainen hiukopala niin arkeen kuin juhlaan. Näiden mausteisten pasteijoiden koukuttavuuden salaisuus löytyy paprikalla ja maissilla mehevöitetystä täytteestä, joka saa potkua valkosipulista sekä ripauksesta cayennepippuria.
0
Kuvat
Julkaistu 30.10.2019

Lihapasteijat – pyöräytä mausteiset suolapalat illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin
Reseptin ainekset (noin 35 kpl)
Taikina
- 250 gmaitorahkaa
- 250 ghuoneenlämpöistä voita
- 4 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
Täyte
- 1 dlriisiä
- 1pieni sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1pieni paprika
- 2 tlrypsiöljyä
- 250 gjauhelihaa
- 2 tlpaprikajauhetta
- 1 tlsuolaa
- ½ tlcayennepippuria
- ½ tlmustapippuria
- 1 dlpakastemaissia
Lisäksi
- 1muna voiteluun
Lihapasteijat valmistuvat näin:
- Sekoita rahka ja voi. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä ylivatkaa.
- Muotoile taikina suorakaiteeksi ja pakkaa se tiiviisti kelmuun. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita se jäähtymään.
- Pilko sipulit ja paprika pieniksi kuutioksi. Kuullota niitä kuumalla pannulla öljyssä.
- Lisää jauheliha kasvisten joukkoon, ruskista ja mausta. Pienennä lieden lämpötilaa ja lisää maissi ja riisi. Jätä täyte jäähtymään.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaulitse taikina jauhotetulla tasolla muutaman millin paksuiseksi. Leikkaa taikinasta neliöitä tai ympyröitä muotilla tai lasilla ja täytä runsaalla määrällä täytettä. Nypi pasteijan reunat kiinni tai painele haarukalla.
- Nosta lihapasteijat pellille leivinpaperin päälle, voitele munalla ja pistele haarukalla ilmareikiä pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia tai kunnes pasteijat ovat kauniin kullanruskeita.
Vinkki!
Käytä jauhelihan sijasta pasteijoiden täytteessä kasviproteiinia, kuten soijarouhetta tai nyhtökauraa.

Muna-riisipasteijat
Maku

Mausteiset sienipasteijat
Kotivinkki

Vuohenjuusto-voitaikinasta leivot huikean hyvät pasteijat
Kotivinkki

Kurpitsa-pekonikierteet – tuttu pasteija hurmaa uudella ulkomuodollaan
Maku

Voitaikina makeisiin ja suolaisiin herkkuihin – lopputulos palkitsee kärsivällisen kaulijan
Kotivinkki

Peltilihapiirakka
Maku

Perinteinen lihapiirakka – tästä pellillisestä riittää isommallekin porukalle
Maku

Vuohenjuustopiirakka karamellisoidulla sipulilla
Kotivinkki