Kotivinkki

Lihapasteijat – pyöräytä mausteiset suolapalat illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin

1 h 50 min
0
0

Lihapasteijat ovat kiva pikkusuolainen hiukopala niin arkeen kuin juhlaan. Näiden mausteisten pasteijoiden koukuttavuuden salaisuus löytyy paprikalla ja maissilla mehevöitetystä täytteestä, joka saa potkua valkosipulista sekä ripauksesta cayennepippuria.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (noin 35 kpl)

Taikina

  • 250 gmaitorahkaa
  • 250 ghuoneenlämpöistä voita
  • 4 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa

Täyte

  • 1 dlriisiä
  • 1pieni sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1pieni paprika
  • 2 tlrypsiöljyä
  • 250 gjauhelihaa
  • 2 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlcayennepippuria
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 dlpakastemaissia

Lisäksi

  • 1muna voiteluun

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Lihapasteijat valmistuvat näin:

  1. Sekoita rahka ja voi. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä ylivatkaa.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja pakkaa se tiiviisti kelmuun. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi tai seuraavaan päivään.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita se jäähtymään.
  4. Pilko sipulit ja paprika pieniksi kuutioksi. Kuullota niitä kuumalla pannulla öljyssä.
  5. Lisää jauheliha kasvisten joukkoon, ruskista ja mausta. Pienennä lieden lämpötilaa ja lisää maissi ja riisi. Jätä täyte jäähtymään.
  6. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaulitse taikina jauhotetulla tasolla muutaman millin paksuiseksi. Leikkaa taikinasta neliöitä tai ympyröitä muotilla tai lasilla ja täytä runsaalla määrällä täytettä. Nypi pasteijan reunat kiinni tai painele haarukalla.
  7. Nosta lihapasteijat pellille leivinpaperin päälle, voitele munalla ja pistele haarukalla ilmareikiä pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia tai kunnes pasteijat ovat kauniin kullanruskeita.

Vinkki!

Käytä jauhelihan sijasta pasteijoiden täytteessä kasviproteiinia, kuten soijarouhetta tai nyhtökauraa.

MITÄ PIDIT?
0