Lihapasteijat – pyöräytä mausteiset suolapalat illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin
1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min
Lihapasteijat ovat kiva pikkusuolainen hiukopala niin arkeen kuin juhlaan. Näiden mausteisten pasteijoiden koukuttavuuden salaisuus löytyy paprikalla ja maissilla mehevöitetystä täytteestä, joka saa potkua valkosipulista sekä ripauksesta cayennepippuria.
Sekoita rahka ja voi. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä ylivatkaa.
Muotoile taikina suorakaiteeksi ja pakkaa se tiiviisti kelmuun. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi tai seuraavaan päivään.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita se jäähtymään.
Pilko sipulit ja paprika pieniksi kuutioksi. Kuullota niitä kuumalla pannulla öljyssä.
Lisää jauheliha kasvisten joukkoon, ruskista ja mausta. Pienennä lieden lämpötilaa ja lisää maissi ja riisi. Jätä täyte jäähtymään.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kaulitse taikina jauhotetulla tasolla muutaman millin paksuiseksi. Leikkaa taikinasta neliöitä tai ympyröitä muotilla tai lasilla ja täytä runsaalla määrällä täytettä. Nypi pasteijan reunat kiinni tai painele haarukalla.
Nosta lihapasteijat pellille leivinpaperin päälle, voitele munalla ja pistele haarukalla ilmareikiä pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia tai kunnes pasteijat ovat kauniin kullanruskeita.
Vinkki!
Käytä jauhelihan sijasta pasteijoiden täytteessä kasviproteiinia, kuten soijarouhetta tai nyhtökauraa.