


Lihamureke peurasta
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Perinteinen mureke riistasta tuo veden kielelle.
Reseptin ainekset
6 annosta
600 g
jauhelihaa (tässä peuraa))
2 dl
ruokakermaa
1 dl
korppujauhoja
2 kpl
kananmunaa
1 kpl
sipuli (vähän isomman puoleinen)
1,5 tl
suolaa
lihalientä
Aloita turvottamalla korppujauhot kermassa. Sekoita lihan kanssa massaksi. Lisää joukkoon kananmunat ja mausteet.
Hienonna ja kuullota sipuli voissa. Anna jäähtyä, jonka jälkeen sekoitetaan massaan.
Muotoile murekemassasta pötkylä kylmän veden avulla. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle kerros korppujauhoja. Nosta uunivuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kun pinta alkaa ruskistua, kaada vuokaan muutaman desin verran lihalientä. Valele pintaa lihaliemellä paiston aikana. Jos omistat paistomittarin, niin valmis lihamureke olisi noin 65-asteista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat