Lihamureke peurasta

1 h
4
2

Lihamureke peurasta

Perinteinen mureke riistasta tuo veden kielelle.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gjauhelihaa (tässä peuraa))
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 2 kplkananmunaa
  • 1 kplsipuli (vähän isomman puoleinen)
  • 1,5 tlsuolaa
  • lihalientä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Aloita turvottamalla korppujauhot kermassa. Sekoita lihan kanssa massaksi. Lisää joukkoon kananmunat ja mausteet.

Hienonna ja kuullota sipuli voissa. Anna jäähtyä, jonka jälkeen sekoitetaan massaan.

Muotoile murekemassasta pötkylä kylmän veden avulla. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle kerros korppujauhoja. Nosta uunivuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kun pinta alkaa ruskistua, kaada vuokaan muutaman desin verran lihalientä. Valele pintaa lihaliemellä paiston aikana. Jos omistat paistomittarin, niin valmis lihamureke olisi noin 65-asteista. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä