Maku

Lihamureke

45 min
MA
3
0

Lihamureke on maukas klassikkoruoka! Kuivatut aprikoosit raikastavat lihamurekkeen ja tuovat uutta makua. Bataattiranskalaiset syntyvät kätevästi samalla pellillä. Tätä haluat kokeilla!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 1/2 dlohrasuurimoita (keitettyjä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tltimjamia
  • 200 gkuivattuja aprikooseja (pehmeitä, silputtuna)
  • 1 dltuoreita yrttejä (persiljaa, basilikaa)

Bataattiranskalaiset

  • 1000 gbataattia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
Ravintosisältö / 100g — 155 kcal

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita jauhelihaan ohra, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Lisää silputut aprikoosit ja yrtit.

Muotoile murekemassasta kostutetun leivinpaperin päällä pitkänomainen mureketanko.

Pese bataatti hyvin mutta jätä se halutessasi kuorimatta.

Leikkaa bataatti melko ohuiksi, ranskalaisten perunoiden muotoisiksi suikaleiksi. Levitä ne murekkeen viereen uunipellille.

Valuta bataattipalojen päälle öljyä.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes mureke ja bataattiranskalaiset ovat kypsiä ja kauniin värisiä

MITÄ PIDIT?
3