Lihamureke – nostalgiaa henkivä arkiruoka ilahduttaa arkiruokapöydässä
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minLihamureke on maukas klassikkoruoka! Kuivatut aprikoosit raikastavat lihamurekkeen ja tuovat uutta makua. Bataattiranskalaiset syntyvät kätevästi samalla pellillä. Tätä haluat kokeilla!
MA
3.7
Kuvat
Julkaistu 10.2.2015

Lihamureke – nostalgiaa henkivä arkiruoka ilahduttaa arkiruokapöydässä
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lihamureke
- 600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 1½ dlohrasuurimoita (keitettyjä)
- 1muna
- 1½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ tltimjamia
- 200 gkuivattuja aprikooseja (pehmeitä, silputtuna)
- 1 dltuoreita yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa)
Bataattiranskalaiset
- 1000 gbataattia
- 2 rklrypsiöljyä
- ½ tlsuolaa
Ravintosisältö / 100g — 155 kcal
Lihamureke valmistetaan näin:
- Sekoita jauhelihaan ohra, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lisää silputut aprikoosit ja yrtit.
- Muotoile murekemassasta kostutetun leivinpaperin päällä pitkänomainen mureketanko.
- Pese bataatti hyvin mutta jätä se halutessasi kuorimatta.
- Leikkaa bataatti melko ohuiksi, ranskalaisten perunoiden muotoisiksi suikaleiksi. Levitä ne murekkeen viereen uunipellille.
- Valuta bataattipalojen päälle öljyä.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes mureke ja bataattiranskalaiset ovat kypsiä ja kauniin värisiä

Texmex-lihamureke saa potkua salsakastikkeesta
Maku

Lindströmin härkäpapu-lihamureke
Maku

Jauhelihapihvit – arjen luotto-ohje, johon palaat uudelleen ja uudelleen
Maku

Lihapullat uunissa – koko perheen suosikit valmistuvat näppärästi pellillä
Maku

Lihapullakastike – perinteinen suosikkiresepti, johon palaat yhä uudelleen
Maku

Lihapullapasta kuin paikan päällä Italiassa – ota talteen helppo resepti
Maku

Jauhelihapihvit uunissa – bonuksena lisuke samalla pellillä!
Maku

Jauhelihapata – pikaisesti valmistuva pataruoka lämmittää ja tuo voimaa arkeen!
Kotivinkki