


Lihamureke – nostalgiaa henkivä arkiruoka ilahduttaa arkiruokapöydässä
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Lihamureke on maukas klassikkoruoka! Kuivatut aprikoosit raikastavat lihamurekkeen ja tuovat uutta makua. Bataattiranskalaiset syntyvät kätevästi samalla pellillä. Tätä haluat kokeilla!
Reseptin ainekset
4 annosta
Lihamureke
600 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1½ dl
ohrasuurimoita (keitettyjä)
1
muna
1½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
timjamia
200 g
kuivattuja aprikooseja (pehmeitä, silputtuna)
1 dl
tuoreita yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa)
Bataattiranskalaiset
1000 g
bataattia
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
Lihamureke – ohje:
- Sekoita jauhelihaan ohra, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lisää silputut aprikoosit ja yrtit.
- Muotoile lihamurekemassasta kostutetun leivinpaperin päällä pitkänomainen mureketanko.
- Pese bataatti hyvin mutta jätä se halutessasi kuorimatta.
- Leikkaa bataatti melko ohuiksi, ranskalaisten perunoiden muotoisiksi suikaleiksi. Levitä ne murekkeen viereen uunipellille.
- Valuta bataattipalojen päälle öljyä.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes lihamureke ja bataattiranskalaiset ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat