Maku

Lihamureke

45 min
3
0

Lihamureke

MA
0
3
Lihamureke on maukas klassikkoruoka! Kuivatut aprikoosit raikastavat lihamurekkeen ja tuovat uutta makua. Bataattiranskalaiset syntyvät kätevästi samalla pellillä. Tätä haluat kokeilla!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 1/2 dlohrasuurimoita (keitettyjä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tltimjamia
  • 200 gkuivattuja aprikooseja (pehmeitä, silputtuna)
  • 1 dltuoreita yrttejä (persiljaa, basilikaa)

Bataattiranskalaiset

  • 1000 gbataattia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita jauhelihaan ohra, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Lisää silputut aprikoosit ja yrtit.

Muotoile murekemassasta kostutetun leivinpaperin päällä pitkänomainen mureketanko.

Pese bataatti hyvin mutta jätä se halutessasi kuorimatta.

Leikkaa bataatti melko ohuiksi, ranskalaisten perunoiden muotoisiksi suikaleiksi. Levitä ne murekkeen viereen uunipellille.

Valuta bataattipalojen päälle öljyä.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes mureke ja bataattiranskalaiset ovat kypsiä ja kauniin värisiä

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä