Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lihamureke – nostalgiaa henkivä arkiruoka ilahduttaa arkiruokapöydässä

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Lihamureke on maukas klassikkoruoka! Kuivatut aprikoosit raikastavat lihamurekkeen ja tuovat uutta makua. Bataattiranskalaiset syntyvät kätevästi samalla pellillä. Tätä haluat kokeilla!

10.2.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
Lihamureke
600 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1½ dl
ohrasuurimoita (keitettyjä)
1
muna
1½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
timjamia
200 g
kuivattuja aprikooseja (pehmeitä, silputtuna)
1 dl
tuoreita yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa)
Bataattiranskalaiset
1000 g
bataattia
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa

Lihamureke – ohje:

  1. Sekoita jauhelihaan ohra, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Lisää silputut aprikoosit ja yrtit.
  3. Muotoile lihamurekemassasta kostutetun leivinpaperin päällä pitkänomainen mureketanko.
  4. Pese bataatti hyvin mutta jätä se halutessasi kuorimatta.
  5. Leikkaa bataatti melko ohuiksi, ranskalaisten perunoiden muotoisiksi suikaleiksi. Levitä ne murekkeen viereen uunipellille.
  6. Valuta bataattipalojen päälle öljyä.
  7. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes lihamureke ja bataattiranskalaiset ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt