Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lihaliemi

4 h 55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 25 min

Lihaliemi on täydellistä sellaisenaan ja erilaisten keittojen tai kastikkeiden pohjana. Liemessä kiehunut liha kannattaa hyödyntää esimerkiksi laatikkoruoissa.

Reseptin ainekset
1–1,5 litraa
Lihaliemi
1½ kg
naudan luita, potkaa viipaleina, häränhäntää
2
porkkanaa
250 g
purjoa (tai 2 sipulia)
150 g
palsternakkaa
100 g
juuriselleriä
n. 2 l
vettä
2 dl
lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
suolaa
2 tl
valkopippuria (kokonaisina)
1 tl
maustepippuria (kokonaisina)
1
laakerinlehti
Liemen kirkastamiseen
3
valkuaista
Tarjoiluun
1 dl
lehtipersiljaa tai persiljaa

Lihaliemi – ohje:

  1. Pese ja paloittele porkkana, purjo, palsternakka ja juuriselleri reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Lado lihapalat ja kasvikset uunipannulle. Paahda lihoja ja kasviksia uunin grillivastuksen alla noin 15 minuuttia, kunnes lihojen pinta on ruskistunut ja kasvisten pintaan on tullut mustia pilkkuja.
  3. Kumoa lihat suureen kattilaan ja lisää kylmää vettä, kunnes lihat peittyvät. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen. Kuori liemen pinnalle muodostunut vaahto pois. Lisää kattilaan kasvikset, persiljanoksat, kuoritut valkosipulinkynnet, suola ja mausteet.
  4. Anna liemen poreilla hiljakseen kannen alla noin 4 tuntia. Siivilöi valmis liemi ja jäähdytä se. Kuori jäähtyneen liemen pinnalta kovettunut rasvakakku.
  5. Kaada valkuaiset kattilaan ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää lihaliemi. Kuumenna liemi kiehuvaksi samalla seosta hitaasti sekoitellen, jotta valkuaiset eivät painu pohjaan. Anna liemen kiehua muutaman minuutin ajan.
  6. Nosta kattila liedeltä ja jätä lihaliemi selkenemään 10 minuutiksi. Siivilöi liemi kostean sideharson tai kahvinsuodattimen läpi.
  7. Tarkista lopuksi lihaliemen suolaisuus. Kuumenna lihaliemi tarjolle ja ripottele joukkoon tuoretta, silputtua korianteria tai persiljaa. Tarjoa esimerkiksi lihapasteijoiden kanssa.

Vinkit!

  • Ohjeella valmistuu 1–1,5 litraa käyttövalmista lihalientä. Jos haluat voimakasta liemitiivistettä, keitä valmista, siivilöityä lientä kasaan, kunnes sitä on jäljellä noin puolet.
  • Liemessä kiehunut liha kannattaa puhdistaa ja pakastaa ja käyttää myöhemmin esim. laatikkoruokiin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt