Lihaliemi

4 h 55 min
4.3
0

Lihaliemi

GL
LA
MA
0
4.3
Teksti Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplporkkanaa
  • 250 gpurjoa
  • 150 gpalsternakkaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 1500 gnaudanpotkaa (paloteltuna)
  • 20 dlvettä
  • 2 dllehtipersiljaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklsuolaa
  • 2 tlvalkopippuria (kokonaisina)
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisina)
  • 1 kpllaakerinlehteä

Liemen kirkastamiseen

  • 3 kplvalkuaista

Tarjoiluun

  • 1 dllehtipersiljaa

Tee näin

4 h 55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h 25 min

Pese ja paloittele porkkana, purjo, palsternakka ja juuriselleri reilun kokoisiksi paloiksi.

Lado lihapalat ja kasvikset uunipannulle. Paahda lihoja ja kasviksia uunin grillivastuksen alla noin 15 minuuttia, kunnes lihojen pinta on ruskistunut ja kasvisten pintaan on tullut mustia pilkkuja.

Kumoa lihat suureen kattilaan ja lisää kylmää vettä, kunnes lihat peittyvät. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen. Kuori liemen pinnalle muodostunut vaahto pois. Lisää kattilaan kasvikset, persiljanoksat, kuoritut valkosipulinkynnet, suola ja mausteet.

Anna liemen poreilla hiljakseen kannen alla noin 4 tuntia. Siivilöi valmis liemi ja jäähdytä se. Kuori jäähtyneen liemen pinnalta kovettunut rasvakakku.

Kaada valkuaiset kattilaan ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää lihaliemi. Kuumenna liemi kiehuvaksi samalla seosta hitaasti sekoitellen, jotta valkuaiset eivät painu pohjaan. Anna liemen kiehua muutaman minuutin ajan.

Nosta kattila liedeltä ja jätä lihaliemi selkenemään 10 minuutiksi. Siivilöi liemi kostean sideharson tai kahvinsuodattimen läpi.

Tarkista lopuksi lihaliemen suolaisuus. Kuumenna lihaliemi tarjolle ja ripottele joukkoon tuoretta, silputtua korianteria tai persiljaa. Tarjoa punakaalisupikkaiden kanssa.

•Liemessä kiehunut liha kannattaa puhdistaa ja pakastaa ja käyttää myöhemmin esim. laatikkoruokiin.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä