


Jauheliha-perunasoselaatikko – arkiruokien klassikko toimii aina!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Jauheliha-perunasoselaatikko on koko perheen luottoruoka. Sujauta jauhelihan joukkoon porkkanaraastetta ja kuorruta laatikko juustoraasteella rapeaksi. Nappaa helppo ohje!
Reseptin ainekset
5–6 annosta
Perunasose
1½ kg
perunoita (jauhoinen lajike, punainen pussi)
3 dl
kevyt- tai täysmaitoa
1 tl
suolaa
25 g
voita tai margariinia
Jauhelihaseos
400 g
naudanjauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
½ rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
timjamia
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
Pinnalle
1–2 dl
juustoraastetta (emmental tai mozzarella)
Jauheliha-perunasoselaatikko − ohje:
- Kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Keitä perunoita 15–20 minuuttia vedessä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää maito vähitellen. Mausta suolalla ja voinokareella.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta porkkana raastimen isommalla terällä.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Lisää porkkanaraaste ja sekoittele vielä pari minuuttia. Mausta seos paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla.
- Voitele uunivuoka (3 l). Kaada vuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta, niin että päällimmäiseksi tulee perunasosetta. Ripottele juustoraaste pinnalle.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa jauheliha-perunasoselaatikko esimerkiksi punajuurikuutioiden kanssa.
Vinkki!
Oikaise käyttämällä perunasoseaineksia joko pakasteesta tai kuivahyllystä. Laatikon voit tehdä myös edelliseltä aterialta ylijääneestä perunasoseesta. Perunasosetta tarvitset 1,5 litraa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat