Maku

Lepakkokeksit

1 h 45 min
MU
5
0

Lepakkokeksit lepattavat mielellään sekä aikuisten että lasten halloweenjuhlissa. Speltti- ja ruisjauhot antavat näille makua, seesaminsiemenet rapeutta ja parmesaani täyteläisyyttä. Näihin suolapaloihin sinäkin ihastut!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (30 kpl)

Lepakkokeksit

  • 3 dlspelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)
  • 1/2 dlruisjauhoja
  • 75 gvoita (kylmää)
  • 1 tlsuolaa
  • 75 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1/2 dlseesaminsiemeniä
  • 1 dlkermaviiliä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Lepakkokeksit tehdään näin:

Mittaa monitoimikoneeseen jauhot, kuutioitu voi, suola, juustoraaste ja seesaminsiemenet. Pyöräytä nopeasti murumaiseksi.

Lisää kermaviili ja anna koneen käydä hetki, kunnes taikina on tasaista. Jos taikina on liian löysää, lisää hieman jauhoja.

Voit valmistaa taikinan myös käsin. Nypi ensin jauhot, voi, suola, juustoraaste ja seesaminsiemenet yhteen. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Siirrä taikina muovipussissa tai -kelmussa jääkaappiin tunniksi.

Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi levyksi (2–3 mm). Ota taikinasta muotilla lepakkokuvioita tai muita haluamasi muotoisia keksejä. Nosta kuviot leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele keksit haarukalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Vinkki!

Säilytä keksit kannellisessa rasiassa, jotta ne pysyvät rapeina.

MITÄ PIDIT?
5