Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Grillaa kala kätevästi leivinpaperikäärössä – lopputulos on taatusti mehevä!

45 min

Kun grillaat kokonaisen kalan leivinpaperiin käärittynä, nahka ei tartu grilliin ja kala pysyy mehukkaana. Kalan voi tarjoilla rennosti suoraan paketista aromikkaan kapris-salviavoin kera.

10.7.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 1 kg)
kokonainen siika tai kuha
1½–2 tl
merisuolahiutaleita
½ tl
mustapippuria
1
kesäsipuli varsineen
1
luomusitruuna
½ rku
salviaa
2 rkl
oliiviöljyä
Kapris-salviavoi
1 prk (50 g)
kapriksia
100 g
voita
½ rku
salviaa hienonnettuna
3 rkl
persiljaa hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
mustapippuria

Leivinpaperikala grillissä – ohje:

  1. Huuhtele kala sisältä ja ulkoa kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa kalan pintaan molemmin puolin kevyet viillot. Ripottele sisään ja päälle suolaa ja pippuria.
  2. Viipaloi kesäsipuli ja hienonna sen varret. Pese ja viipaloi sitruuna.
  3. Leikkaa leivinpaperista iso pala (noin 50 × 40 cm). Taita paperi puoliksi ja avaa takaisin isoksi. Laita kala toiselle puolikkaalle taitekohdan viereen.
  4. Sujauta osa sipuleista, sitruunasiivuista ja salviasta kalan sisälle ja osa päälle. Valuta oliiviöljyä sisälle ja päälle.
  5. Taita leivinpaperin toinen puolikas kalan yli. Rullaa paperin reuna kiinni napakasti niin, että paketista tulee puolikuun muotoinen. Mikäli kalapaketti on kosketuksissa tulen kanssa, kääri se vielä folioon.
  6. Nosta paketti grilliin parilan päälle ja grillaa noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää (evät ja ruodot irtoavat kypsästä kalasta helposti vetämällä).
  7. Siirrä kalapaketti tarjoiluvadille ja revi paperi keskeltä auki. Tarjoa kapris-salviavoin kanssa.

Kapris-salviavoi – ohje:

  1. Valuta ja hienonna kaprikset.
  2. Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon kaprikset, yrtit ja mausteet. 
  3. Siirrä voi kulhossa jääkaappiin maustumaan tai muotoile leivinpaperin avulla pötköksi ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen annospaloiksi leikkaamista.
  4. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hetkeksi ennen ruokailua.

Vinkki!

Voit kypsentää pienempiä kaloja samaan tapaan kaksi. Kypsennysajaksi riittää tällöin noin 10 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt