


Grillaa kala kätevästi leivinpaperikäärössä – lopputulos on taatusti mehevä!
45 min
Kun grillaat kokonaisen kalan leivinpaperiin käärittynä, nahka ei tartu grilliin ja kala pysyy mehukkaana. Kalan voi tarjoilla rennosti suoraan paketista aromikkaan kapris-salviavoin kera.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 1 kg)
kokonainen siika tai kuha
1½–2 tl
merisuolahiutaleita
½ tl
mustapippuria
1
kesäsipuli varsineen
1
luomusitruuna
½ rku
salviaa
2 rkl
oliiviöljyä
Kapris-salviavoi
1 prk (50 g)
kapriksia
100 g
voita
½ rku
salviaa hienonnettuna
3 rkl
persiljaa hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
mustapippuria
Leivinpaperikala grillissä – ohje:
- Huuhtele kala sisältä ja ulkoa kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa kalan pintaan molemmin puolin kevyet viillot. Ripottele sisään ja päälle suolaa ja pippuria.
- Viipaloi kesäsipuli ja hienonna sen varret. Pese ja viipaloi sitruuna.
- Leikkaa leivinpaperista iso pala (noin 50 × 40 cm). Taita paperi puoliksi ja avaa takaisin isoksi. Laita kala toiselle puolikkaalle taitekohdan viereen.
- Sujauta osa sipuleista, sitruunasiivuista ja salviasta kalan sisälle ja osa päälle. Valuta oliiviöljyä sisälle ja päälle.
- Taita leivinpaperin toinen puolikas kalan yli. Rullaa paperin reuna kiinni napakasti niin, että paketista tulee puolikuun muotoinen. Mikäli kalapaketti on kosketuksissa tulen kanssa, kääri se vielä folioon.
- Nosta paketti grilliin parilan päälle ja grillaa noin 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää (evät ja ruodot irtoavat kypsästä kalasta helposti vetämällä).
- Siirrä kalapaketti tarjoiluvadille ja revi paperi keskeltä auki. Tarjoa kapris-salviavoin kanssa.
Kapris-salviavoi – ohje:
- Valuta ja hienonna kaprikset.
- Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon kaprikset, yrtit ja mausteet.
- Siirrä voi kulhossa jääkaappiin maustumaan tai muotoile leivinpaperin avulla pötköksi ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen annospaloiksi leikkaamista.
- Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään hetkeksi ennen ruokailua.
Vinkki!
Voit kypsentää pienempiä kaloja samaan tapaan kaksi. Kypsennysajaksi riittää tällöin noin 10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat