Kotivinkki

Leipävanukas – köyhien ritarien isoveli

45 min
0
0

Leipävanukas – köyhien ritarien isoveli

Tässä ohjeessa vanukas saa seurakseen puolukoita ja fariinisokeria, mutta myös muut marjat käyvät mainiosti.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 7–8viipaletta ranskan- tai paahtoleipää
  • 25 gvoita
  • 4 dlmaitoa
  • 2munaa
  • ½ tlkardemummaa
  • 1 ½ dlpuolukoita (pakaste)
  • ½–1 dlfariinisokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Leipävanukkaaseen voit käyttää hiukan kuivahtanuttakin leipää. Jos leipien reunat ovat jo hyvin kovia, leikkaa niistä hiukan pois.
2. Voitele leipäviipaleet toiselta puolelta voilla. Leikkaa paahtoleipäviipaleet kulmittain kahteen osaan, ranskanleipäviipaleet keskeltä poikittain.
3. Sekoita maito, munat ja kardemumma kulhossa. Kasta leivät maitoseokseen ja anna niiden imeä nestettä itseensä. Köyhien ritareiden isoveli, leipävanukas, saa seurakseen puolukoita ja fariinisokeria.
4. Lado viipaleet lomittain (kevyesti voideltuun) uunivuokaan voideltu puoli ylöspäin. Ripottele viipaleiden väliin ja lomaan puolukoita ja fariinisokeria.
5. Kaada loppu maitoseos leipien päälle. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alatasolle noin 30 minuutiksi. Tarjoa leipävanukas vaniljajäätelön tai kinuskikastikkeen kera.

Katso myös leipä-banaanivanukas!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä