


Leipävanukas
1 h 25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 15 min
Reseptin ainekset
6 annosta
230 g
patonkia (kuivahtanut, vehnä)
4 kpl
munaa
1 1/4 dl
sokeria
4 rkl
fariinisokeria
2 dl
kevytmaitoa
1 dl
kuohukermaa
1 tl
kanelia
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
Leikkaa patonki suupalan kokoisiksi kuutioiksi.
Vatkaa munat ja sokerit kulhossa. Lisää maito ja kerma sekä mausteet. Kääntele leipäpalat joukkoon. Jätä imeytymään 45 minuutiksi. Kääntele välillä ja varmista, että leipäpalat kostuvat tasaisesti.
Voitele uunivuoka tai 6 annosvuokaa. Jaa leipäseos vuokiin ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leipävanukas on kauniisti ruskettunut.
Tarjoa leipävanukas haaleana bourbonkastikkeen kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat