Maku

Leipävanukas

1 h 25 min
4
1

Leipävanukas

Teksti Aira Vehaskari, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 230 gpatonkia (kuivahtanut, vehnä)
  • 4 kplmunaa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 4 rklfariinisokeria
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Leikkaa patonki suupalan kokoisiksi kuutioiksi.

Vatkaa munat ja sokerit kulhossa. Lisää maito ja kerma sekä mausteet. Kääntele leipäpalat joukkoon. Jätä imeytymään 45 minuutiksi. Kääntele välillä ja varmista, että leipäpalat kostuvat tasaisesti.

Voitele uunivuoka tai 6 annosvuokaa. Jaa leipäseos vuokiin ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leipävanukas on kauniisti ruskettunut.

Tarjoa leipävanukas haaleana bourbonkastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä