Maku

Leipävanukas

1 h 25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h 15 min
4
1


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 230 gpatonkia (kuivahtanut, vehnä)
  • 4 kplmunaa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 4 rklfariinisokeria
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
Tulosta

Leikkaa patonki suupalan kokoisiksi kuutioiksi.

Vatkaa munat ja sokerit kulhossa. Lisää maito ja kerma sekä mausteet. Kääntele leipäpalat joukkoon. Jätä imeytymään 45 minuutiksi. Kääntele välillä ja varmista, että leipäpalat kostuvat tasaisesti.

Voitele uunivuoka tai 6 annosvuokaa. Jaa leipäseos vuokiin ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes leipävanukas on kauniisti ruskettunut.

Tarjoa leipävanukas haaleana bourbonkastikkeen kera.

1 kommentti