Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Leipäpaistos – nostalgiaa henkivä iltapala, joka maistuu koko perheelle

15 min

Leipäpaistos täytetään juustolla, palvikinkulla ja tomaattiviipaleilla. Paistoksen paahtuessa uunissa kauniin kullanruskeaksi onkin aikaa hölskytellä sen kaveriksi raikas kurkkulisuke. Nam!

7.2.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Leipäpaistos
8
paahtoleipäviipaletta
½ dl
sinappia
8
palvikinkkuviipaletta
2
tomaattia
1+1 dl
emmentaljuustoraastetta
5 dl
täysmaitoa
2
kananmunaa
Voiteluun
voita tai margariinia
Hölskytyskurkut
½
kurkku
2 rkl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
2 rkl
ruohosipulia (hienonnettuna)

Leipäpaistos valmistuu näin:

  1. Voitele neliön muotoinen, 25 x 25 cm:n uunivuoka. Laita neljä leipäviipaletta vuokaan vieri viereen ja levitä niille puolet sinapista ja kinkkuviipaleet.
  2. Leikkaa tomaatti ohuiksi viipaleiksi päälle ja ripottele 1 dl juustoraastetta. Voitele toiset neljä viipaletta lopulla sinapilla ja laita vuokaan sinappipuoli alaspäin.
  3. Sekoita kulhossa maito ja munat. Kaada munamaito tasaisesti leipien päälle. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes paistos on pinnaltaan kauniin ruskea.
  5. Valmista hölskykurkut. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi kannelliseen purkkiin. Mittaa joukkoon muut aineet, sulje kansi ja hölskytä noin minuutin ajan niin, että maut sekoittuvat. Tarjoa kurkut lämpimän paistoksen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt