Kotivinkki

Leipäpaistos – nostalgiaa henkivä iltapala, joka maistuu koko perheelle

15 min
3.25
0

Leipäpaistos täytetään juustolla, palvikinkulla ja tomaattiviipaleilla. Paistoksen paahtuessa uunissa kauniin kullanruskeaksi onkin aikaa hölskytellä sen kaveriksi raikas kurkkulisuke. Nam!
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

Leipäpaistos

  • 8paahtoleipäviipaletta
  • ½ dlsinappia
  • 8palvikinkkuviipaletta
  • 2tomaattia
  • 1+1 dlemmentaljuustoraastetta
  • 5 dltäysmaitoa
  • 2kananmunaa

Voiteluun

  • voita tai margariinia

Hölskytyskurkut

  • ½kurkku
  • 2 rklväkiviinaetikkaa
  • 1 rklsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklruohosipulia (hienonnettuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Leipäpaistos valmistuu näin:

  1. Voitele neliön muotoinen, 25 x 25 cm:n uunivuoka. Laita neljä leipäviipaletta vuokaan vieri viereen ja levitä niille puolet sinapista ja kinkkuviipaleet.
  2. Leikkaa tomaatti ohuiksi viipaleiksi päälle ja ripottele 1 dl juustoraastetta. Voitele toiset neljä viipaletta lopulla sinapilla ja laita vuokaan sinappipuoli alaspäin.
  3. Sekoita kulhossa maito ja munat. Kaada munamaito tasaisesti leipien päälle. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
  4. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes paistos on pinnaltaan kauniin ruskea.
  5. Valmista hölskykurkut. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi kannelliseen purkkiin. Mittaa joukkoon muut aineet, sulje kansi ja hölskytä noin minuutin ajan niin, että maut sekoittuvat. Tarjoa kurkut lämpimän paistoksen kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.25