Maku

Lehtiselleri-papukeitto – kevyt ja raikas arkisoppa, johon uppoaa koko pussillinen selleriä

20 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Mietitkö, että mitä tehdä lehtiselleristä? No tässäpä olisi mainio vaihtoehto! Kirkaslieminen vegesoppa vie nälän raikkaalla tavalla.
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (6 annosta)

Lehtiselleri-papukeitto

  • 5 dl (400 g)voipapuja (keitettynä)
  • 1sipuli (iso)
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (250 g)lehtiselleriä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 10 dlkasvislientä
  • 1 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlvalkopippuria
  • ½ tlkuminaa
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • 1 ps (80g)baby-pinaattia
  • 1 dltuoretta oreganoa
  • 3 rklsitruunamehua

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Lehtiselleri-papukeitto tehdään näin:

  1. Valuta pavut.
  2. Silppua sipulit. Huuhdo ja silppua lehtiselleri.
  3. Kuullota sipuleita ja selleriä öljyssä miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja mausteet, kuumenna kiehuvaksi.
  4. Lisää pavut, pinaatti, oregano ja sitruunamehu, kuumenna.
  5. Koristele lehtiselleri-papukeitto tuoreella oreganolla ennen tarjoilua. Tarjoa rapean leivän kera.

MITÄ PIDIT?
0