


Lehtiselleri-papukeitto – kevyt ja raikas arkisoppa, johon uppoaa koko pussillinen selleriä
20 min
Mietitkö, että mitä tehdä lehtiselleristä? No tässäpä olisi mainio vaihtoehto! Kirkaslieminen vegesoppa vie nälän raikkaalla tavalla.
Reseptin ainekset
6 annosta
Lehtiselleri-papukeitto
5 dl (400 g)
voipapuja (keitettynä)
1
sipuli (iso)
2
valkosipulinkynttä
1 pkt (250 g)
lehtiselleriä
3 rkl
oliiviöljyä
10 dl
kasvislientä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
½ tl
kuminaa
¼ tl
cayennenpippuria
1 ps (80g)
baby-pinaattia
1 dl
tuoretta oreganoa
3 rkl
sitruunamehua
Lehtiselleri-papukeitto tehdään näin:
- Valuta pavut.
- Silppua sipulit. Huuhdo ja silppua lehtiselleri.
- Kuullota sipuleita ja selleriä öljyssä miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja mausteet, kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää pavut, pinaatti, oregano ja sitruunamehu, kuumenna.
- Koristele lehtiselleri-papukeitto tuoreella oreganolla ennen tarjoilua. Tarjoa rapean leivän kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat