Kotivinkki

Lehtikaalipestopasta – huippuhelpon pastan taika löytyy itse tehdystä pestokastikkeesta

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Lehtikaalipestopastan kastikkeessa yhdistyy kaksi ravinteikasta superruokaa, nimittäin saksanpähkinät ja lehtikaali. Raikas ja maukas pesto tekee helposta pastasta vastustamattoman.
KA
4.8
0
Julkaistu: 7.1.2020


Ainekset (4 annosta)

Lehtikaalipesto

  • 100 gsaksanpähkinöitä
  • 100 g (6 isoa lehteä)lehtikaalia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlbasilikaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1½ rklsitruunan mehua
  • 50 g (1½ dl)parmesaania
  • 1 dloliiviöljyä
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 400 gspagettia
Tulosta

Lehtikaalipestopasta valmistetaan näin:

  1. Paahda saksanpähkinöitä hetki kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat saada väriä. Siirrä pähkinät jäähtymään.
  2. Poista lehtikaalien paksut lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi. Lisää puolet suolasta lehtikaalihakkeluksen joukkoon ja hiero kaaleja sormenpäillä voimakkaasti, kunnes niiden rakenne rikkoutuu.
  3. Pane puolet jäähtyneistä pähkinöistä (säästä puolet pastan päälle) tehosekoittimeen ja lisää myös lehtikaali, basilika, valkosipuli ja sitruunamehu. Mittaa mukaan raastettu parmesaanijuusto, öljy ja loput suolasta. Rouhi joukkoon mustapippuria.
  4. Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa karkeaksi pestoksi. Lisää hieman oliiviöljyä, jos haluat pestosta löysempää.
  5. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pesto pastan joukkoon ja ripottele loput pähkinät annoksen päälle.
Kommentoi »