Lehtikaalipestopasta – huippuhelpon pastan taika löytyy itse tehdystä pestokastikkeesta
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Lehtikaalipestopastan kastikkeessa yhdistyy kaksi ravinteikasta superruokaa, nimittäin saksanpähkinät ja lehtikaali. Raikas ja maukas pesto tekee helposta pastasta vastustamattoman.
KA
4.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.1.2020

Lehtikaalipestopasta – huippuhelpon pastan taika löytyy itse tehdystä pestokastikkeesta
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lehtikaalipesto
- 100 gsaksanpähkinöitä
- 100 g (6 isoa lehteä)lehtikaalia
- 1 tlsuolaa
- 1 dlbasilikaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1½ rklsitruunan mehua
- 50 g (1½ dl)parmesaania
- 1 dloliiviöljyä
- mustapippuria
Lisäksi
- 400 gspagettia
Lehtikaalipestopasta valmistetaan näin:
- Paahda saksanpähkinöitä hetki kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat saada väriä. Siirrä pähkinät jäähtymään.
- Poista lehtikaalien paksut lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi. Lisää puolet suolasta lehtikaalihakkeluksen joukkoon ja hiero kaaleja sormenpäillä voimakkaasti, kunnes niiden rakenne rikkoutuu.
- Pane puolet jäähtyneistä pähkinöistä (säästä puolet pastan päälle) tehosekoittimeen ja lisää myös lehtikaali, basilika, valkosipuli ja sitruunamehu. Mittaa mukaan raastettu parmesaanijuusto, öljy ja loput suolasta. Rouhi joukkoon mustapippuria.
- Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa karkeaksi pestoksi. Lisää hieman oliiviöljyä, jos haluat pestosta löysempää.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pesto pastan joukkoon ja ripottele loput pähkinät annoksen päälle.

Perulainen pestopasta on uusi arkiruokasuosikki
Maku

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
Kotivinkki

Papu-pestopasta – genovalainen klassikko eli trofie al pesto
Maku

Pestopasta
Maku

Monipuolinen pesto on helppo valmistaa itse – tälle vihreälle herkulle kaupan versiot jäävät varmasti kakkoseksi
Maku

Nopea kasvispasta
Kotivinkki

Kanapasta kahdelle
Maku

Lehtikaalipesto
Maku