


Lehtikaalipestopasta – huippuhelpon pastan taika löytyy itse tehdystä pestokastikkeesta
25 min
Lehtikaalipestopastan kastikkeessa yhdistyy kaksi ravinteikasta superruokaa, nimittäin saksanpähkinät ja lehtikaali. Raikas ja maukas pesto tekee helposta pastasta vastustamattoman.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lehtikaalipesto
100 g
saksanpähkinöitä
100 g (6 isoa lehteä)
lehtikaalia
1 tl
suolaa
1 dl
basilikaa
1
valkosipulinkynsi
1½ rkl
sitruunan mehua
50 g (1½ dl)
parmesaania
1 dl
oliiviöljyä
mustapippuria
Lisäksi
400 g
spagettia
Lehtikaalipestopasta – ohje:
- Paahda saksanpähkinöitä hetki kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat saada väriä. Siirrä pähkinät jäähtymään.
- Poista lehtikaalien paksut lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi. Lisää puolet suolasta lehtikaalihakkeluksen joukkoon ja hiero kaaleja sormenpäillä voimakkaasti, kunnes niiden rakenne rikkoutuu.
- Pane puolet jäähtyneistä pähkinöistä (säästä puolet pastan päälle) tehosekoittimeen ja lisää myös lehtikaali, basilika, valkosipuli ja sitruunamehu. Mittaa mukaan raastettu parmesaanijuusto, öljy ja loput suolasta. Rouhi joukkoon mustapippuria.
- Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa karkeaksi pestoksi. Lisää hieman oliiviöljyä, jos haluat pestosta löysempää.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pesto pastan joukkoon ja ripottele loput pähkinät annoksen päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat