Kotivinkki

Lehtikaalipasta

30 min
3.9
0

Lehtikaalipasta

Oletko jo tutustunut lehtikaaliin? Superterveellinen vihannes on raakana karkeaa, mutta pehmenee kypsennettäessä ja pysyy raikkaan vihreänä pitkään. Tässä carbonara-tyyppisessä pastassa kaali ja pekoni muodostavat herkullisen makuparin. Lehtikaalipasta on helppo ja nopea valmistaa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Nico Backström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–5 )

  • n. 400 gspagettia
  • 150 glehti- tai savojinkaalta
  • 1sipuli
  • 170–200 gpekonia
  • 2 dlruoka- tai kuohukermaa
  • 1kananmuna
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • parmesaanijuustoa tarjoiluun

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa kaalista puumainen keskiruoti pois ja suikaloi lehdet. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pekoni ohuiksi viipaleiksi.

3. Nosta pekoni paistinpannulle, kytke liesi päälle ja anna pekonin ruskistua omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja kuullota hetki ennen kuin lisäät kaalisuikaleet. Kääntele kaalisuikaleita pari minuuttia pannulla.

4. Yhdistä kerma ja kananmuna. Nosta pannu pois liedeltä ja kaada kermaseos pannulle koko ajan sekoitellen. Rouhi päälle mustapippuria ja ripaus suolaa.

5. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Viimeistele lehtikaalipasta-annokset parmesaanilla ja tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä