Lehtikaalipasta
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Oletko jo tutustunut lehtikaaliin? Superterveellinen vihannes on raakana karkeaa, mutta pehmenee kypsennettäessä ja pysyy raikkaan vihreänä pitkään. Tässä carbonara-tyyppisessä pastassa kaali ja pekoni muodostavat herkullisen makuparin. Lehtikaalipasta on helppo ja nopea valmistaa.

Reseptin ainekset 4–5
n. 400 gspagettia
150 glehti- tai savojinkaalta
1sipuli
170–200 gpekonia
2 dlruoka- tai kuohukermaa
1kananmuna
mustapippuria
ripaus suolaa
parmesaanijuustoa tarjoiluun
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa kaalista puumainen keskiruoti pois ja suikaloi lehdet. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pekoni ohuiksi viipaleiksi.
3. Nosta pekoni paistinpannulle, kytke liesi päälle ja anna pekonin ruskistua omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja kuullota hetki ennen kuin lisäät kaalisuikaleet. Kääntele kaalisuikaleita pari minuuttia pannulla.
4. Yhdistä kerma ja kananmuna. Nosta pannu pois liedeltä ja kaada kermaseos pannulle koko ajan sekoitellen. Rouhi päälle mustapippuria ja ripaus suolaa.
5. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Viimeistele lehtikaalipasta-annokset parmesaanilla ja tarjoa heti.