


Pulla pyörähti keksiksi! Hauskat laskiaiskeksit täytetään hillolla ja tuorejuustovaahdolla
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Nyt täytetään laskiaiskeksejä. Kokeile, olisivatko manteliset laskiaiskeksit jopa pullaa parempi laskiaisherkku. Näitä pikkuleipiä on hauska leipoa yhdessä myös lasten kanssa.
Reseptin ainekset
10 kpl
200 g
voita tai margariinia
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
muna
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 dl
kuohukermaa
100 g
vaniljatuorejuustoa
½ dl
vadelmahilloa
Lisäksi
tomusokeria koristeluun
Laskiaiskeksit – ohje:
- Vatkaa voi, tomu- ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten.
- Sekoita jauhot, manteli- ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota taikinasta 20 kierrettä (Ø noin 5 cm) leivinpaperin päälle pellille. Jätä pikkuleipien väliin riittävästi leviämisvaraa.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Täytä pikkuleivät. Vaahdota kerma ja tuorejuusto. Pursota vaahtoa renkaaksi toiselle pikkuleivälle. Täytä keskusta hillolla ja paina toinen pikkuleipä kevyesti kanneksi. Voit myös levittää hilloa alle ja pursottaa kermavaahtoa päälle. Viimeistele laskiaiskeksit tomusokerilla.
Vinkki!
Voit leipoa keksit myös ilman mantelijauhetta, käytä taikinaan silloin 4 dl vehnäjauhoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat