Kotivinkki

Laskiaisen pullapitko – täytä perinteisesti mansikalla tai kokeile banoffeeta!

1 h 45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 20 min
Tee pitkopullasta laskiaispullia kerma-tuorejuustovaahdolla, hillolla ja paahdetulla valkosuklaalla, tai herkuttele ihanilla banoffeen mauilla. Nappaa laskiaisen pullapitkon ohje!
4.2
0
Julkaistu: 18.2.2022


Reseptin ainekset (2 pitkoa)

Pullapitko

  • 50 ghiivaa
  • 5 dlmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklkaardemummaa
  • 2munaa
  • n. 16 dlvehnäjauhoja
  • 150 gpehmeää voita

Lisäksi

  • 1muna (voiteluun)
  • 1 dlraesokeria

Mansikka-tuorejuustopitkoleivos

  • 50 gvalkosuklaata
  • 1 dlkuohukermaa
  • 100 gtuorejuustoa
  • 1 dlmansikkahilloa
  • 6pullaviipaletta

Banoffee-pitkoleivos

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlkaramellisoitua kondensoitua maitoa
  • 6pullaviipaletta
  • 2banaania
  • ½ dlsuolapähkinöitä
Tulosta

Laskiaisen pullapitko valmistuu näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Vatkaa munat ja noin puolet vehnäjauhoista joukkoon. Lisää voi ja loput jauhot vähän kerrallaan. Lisää jauhoja vain sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa muutama minuutti. Anna kohota noin 30 minuuttia liinan alla.
  2. Kaada taikina leivontapöydälle ja jaa kahtia. Jaa puolikkaat joko kolmeen tai neljään osaan riippuen haluatko leipoa kolmella vai neljällä letillä. Pyöritä palat noin 40 cm pitkiksi leteiksi ja nipistä toisesta päästä nippuun. Letitä pitkoiksi. Anna kohota pellillä liinan alla 30–40 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mansikka-tuorejuustopitkoleivos valmistuu näin:

  1. Leikkaa valkosuklaa veitsellä reilun kokoiseksi rouheeksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda valkosuklaata 175 asteessa noin 5–6 minuuttia. Suklaa saa tummua aavistuksen mutta ei palaa. Anna jäähtyä hetki.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuore juusto lusikalla sekoittaen ja kääntele sitten kermavaahto joukkoon.
  3. Levitä mansikkahillo pullaviipaleille ja lusikoi kerma-tuorejuustoseosta päälle. Murustele paahdettua valkosuklaata päälle.

Banoffee-pitkoleivos valmistuu näin:

  1. Vatkaa kerma. Notkista kondensoitu maito lusikalla ja kääntele kermavaahto joukkoon.
  2. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja levitä ne pullaviipaleille. Lusikoi vaahto päälle ja rouhi suolapähkinöitä pinnalle.
Kommentoi »