Kotivinkki

Laskiaisen pitkokakku huipentaa talvisen juhlan – nappaa helppo ohje!

2 h 25 min
{
Aktiivinen
55 min
Passiivinen
1 h 30 min
Pehmeä pullapitko täytetään laskiaisen kunniaksi mansikkahillolla, mantelimassalla sekä kerman ja ricottan seoksella. Leivo pitko ohjeellamme tai oikaise käyttämällä kaupan valmista pullapitkoa.
KA
4
0
Julkaistu 13.2.2023


Reseptin ainekset (1 kpl)

Pullapitko

  • 5 dlmaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1muna
  • 14–15 dlvehnäjauhoja
  • 150 gpehmeää voita
  • 1muna voiteluun

Täyte

  • 100 gmantelimassaa
  • 2 dlmansikkahilloa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 250 gricottaa

Lisäksi

  • pakastekuivattua mansikkaa
  • mantelilastuja
  • tomusokeria
Tulosta

Laskiaisen pitkokakku – ohje:

  1. Tee ensin pullapitko. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna. Sekoita. Alusta jauhot taikinaan. Sekoita voi joukkoon alustamisen loppupuolella. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota keittiöpyyhkeen alla noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kolmeen palaan. Jaa edelleen palat kolmeen osaan ja letitä kolme pitkoa kolmella pötköllä. Kohota pitkoja liinan alla noin puoli tuntia.
  3. Voitele pitkot munalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
  4. Leikkaa jäähtynyt pitko pitkittäin halki. Koverra pohjapalan keskustasta lusikalla pullaa kulhoon. Murustele tai raasta pullan joukkoon mantelimassa. Täytä pohjaan koko matkalle syntynyt kolo pulla-mantelimassaseoksella. Levitä mansikkahillo päälle.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista ricotta lusikalla ja kääntele puolet kermavaahdosta joukkoon. Levitä täyte hillon päälle. Nosta pitkon toinen puolikas kanneksi. Pursota loppu kermavaahto pitkon päälle ruusukkeiksi.
  6. Ripottele koristeeksi esimerkiksi pakastekuivattua mansikkaa ja/tai paahdettuja mantelilastuja. Viimeistele laskiaisen pitkokakku tomusokerilla.
Kommentoi »