Laskiaisen pitkokakku huipentaa talvisen juhlan – nappaa helppo ohje!
2 h 25 min
{
Aktiivinen
55 minPassiivinen
1 h 30 minPehmeä pullapitko täytetään laskiaisen kunniaksi mansikkahillolla, mantelimassalla sekä kerman ja ricottan seoksella. Leivo pitko ohjeellamme tai oikaise käyttämällä kaupan valmista pullapitkoa.
KA
4
Kuvat
Julkaistu 13.2.2023

Laskiaisen pitkokakku huipentaa talvisen juhlan – nappaa helppo ohje!
Reseptin ainekset (1 kpl)
Pullapitko
- 5 dlmaitoa
- 50 gtuorehiivaa
- 1½ dlsokeria
- 1 rklkardemummaa
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 14–15 dlvehnäjauhoja
- 150 gpehmeää voita
- 1muna voiteluun
Täyte
- 100 gmantelimassaa
- 2 dlmansikkahilloa
- 2 dlkuohukermaa
- 250 gricottaa
Lisäksi
- pakastekuivattua mansikkaa
- mantelilastuja
- tomusokeria
Laskiaisen pitkokakku – ohje:
- Tee ensin pullapitko. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna. Sekoita. Alusta jauhot taikinaan. Sekoita voi joukkoon alustamisen loppupuolella. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota keittiöpyyhkeen alla noin 40 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kolmeen palaan. Jaa edelleen palat kolmeen osaan ja letitä kolme pitkoa kolmella pötköllä. Kohota pitkoja liinan alla noin puoli tuntia.
- Voitele pitkot munalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
- Leikkaa jäähtynyt pitko pitkittäin halki. Koverra pohjapalan keskustasta lusikalla pullaa kulhoon. Murustele tai raasta pullan joukkoon mantelimassa. Täytä pohjaan koko matkalle syntynyt kolo pulla-mantelimassaseoksella. Levitä mansikkahillo päälle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista ricotta lusikalla ja kääntele puolet kermavaahdosta joukkoon. Levitä täyte hillon päälle. Nosta pitkon toinen puolikas kanneksi. Pursota loppu kermavaahto pitkon päälle ruusukkeiksi.
- Ripottele koristeeksi esimerkiksi pakastekuivattua mansikkaa ja/tai paahdettuja mantelilastuja. Viimeistele laskiaisen pitkokakku tomusokerilla.

Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Laskiaishodarit – leivo laskiaisriehan hauskimmat pullat hodareiksi ja täytä oman makusi mukaan
Maku

Iso laskiaispulla kerää katseet – padassa paistuvasta herkusta riittää vaikka koko perheelle!
Maku

Laskiaispullakakku – mascarponekermavaahdolla täytetty unelmaherkku vie kielen mennessään
Maku

Laskiaispullavanukas – kasaa valmiista pullasiivuista pehmeä talviherkku mummolan tyyliin
Maku

Parhaat laskiaispullat kaikilla herkuilla! Nämä pullat kätkevät sisäänsä sekä mantelimassaa että hilloa
Maku

Laskiaisen pullapitko – täytä perinteisesti mansikalla tai kokeile banoffeeta!
Kotivinkki

Pullapitkot kuin mummon uunista! Näin leivot neljän letin kaunokaisen kahvipöytään
Maku