


Laskiaisen maitokahvipullat täytetään suussasulavalla kahden suklaan vaahdolla – nappaa todellinen pullakahviresepti talteen
1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min
Nämä maitokahvin makuiset laskiaispullat kätkevät sisäänsä suloista ruby- ja tummasuklaavaahtoa.
Reseptin ainekset
12 kpl
Pullataikina
1½ dl
vahvaa kahvijuomaa tai espressoa
1½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
noin 9 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita tai margariinia
Voitelu
1
muna
Kahvi-suklaatäyte
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
100 g
tummaa suklaata
1 tl
espressopikakahvijauhetta
Ruby-suklaatäyte
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
100 g
rubysuklaata
(pinkkiä geeli- tai pastaväriä)
Lisäksi
tomusokeria
Laskiaisen maitokahvipullat – ohje:
- Sekoita kuuma kahvi kylmään maitoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
- Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Kohota taikinaa leivinliinan alla 30 minuuttia.
- Leivo taikinasta 12 pyöreää pullaa. Aseta pullat leivinpaperille pellille. Kohota liinan alla 30 minuuttia. Voitele pullat munalla.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Mittaa täytteiden aineet omiin kattiloihin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaat sulavat. Jäähdytä kylmäksi. Vatkaa täytteet vaahdoksi. Värjää rubysuklaatäyte halutessasi geeli- tai pastavärillä. Lusikoi täytteet tyllalla varustettuun pursotinpussiin eri puolille pussin sisustaa.
- Halkaise pullat ja pursota täyte pullan pohjapuolelle. Pane pullan toinen osa päälle. Viimeistele tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat