Maku

Laskiaisen maitokahvipullat täytetään suussasulavalla kahden suklaan vaahdolla – nappaa todellinen pullakahviresepti talteen

1 h 50 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 10 min
Nämä maitokahvin makuiset laskiaispullat kätkevät sisäänsä suloista ruby- ja tummasuklaavaahtoa.
KA
0
0
Julkaistu 6.2.2023


Reseptin ainekset (12 kpl)

Pullataikina

  • 1½ dlvahvaa kahvijuomaa tai espressoa
  • 1½ dlmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • ½ tlsuolaa
  • noin 9 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita tai margariinia

Voitelu

  • 1muna

Kahvi-suklaatäyte

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 tlespressopikakahvijauhetta

Ruby-suklaatäyte

  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 100 grubysuklaata
  • (pinkkiä geeli- tai pastaväriä)

Lisäksi

  • tomusokeria
Tulosta

Laskiaisen maitokahvipullat – ohje:

  1. Sekoita kuuma kahvi kylmään maitoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Kohota taikinaa leivinliinan alla 30 minuuttia.
  3. Leivo taikinasta 12 pyöreää pullaa. Aseta pullat leivinpaperille pellille. Kohota liinan alla 30 minuuttia. Voitele pullat munalla.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
  5. Mittaa täytteiden aineet omiin kattiloihin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaat sulavat. Jäähdytä kylmäksi. Vatkaa täytteet vaahdoksi. Värjää rubysuklaatäyte halutessasi geeli- tai pastavärillä. Lusikoi täytteet tyllalla varustettuun pursotinpussiin eri puolille pussin sisustaa.
  6. Halkaise pullat ja pursota täyte pullan pohjapuolelle. Pane pullan toinen osa päälle. Viimeistele tomusokerilla.
Kommentoi »