Maku

Lasimestarin silli

24 h 25 min
3.8
1

Lasimestarin silli

GL
LA
MA
MU
1
3.8
Lasimestarin silli on joulun kalaherkku perinteisimmillään. Tämä on kiistatta paras resepti lasimestarin silliin. Suosittelemme!
Teksti Elisa Johansson, Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 kplporkkanaa
  • 20 gpiparjuurta
  • 500 gsillifileetä
  • 2 tlvalkopippuria (kokonaisia, osa voi olla mustapippureita)
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 2 kpllaakerinlehteä

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Lasimestarin silli valmistuu näin:

Keitä vedestä, etikasta ja sokerista liemi, jäähdytä se. Kuori ja viipaloi vihannekset. Liota tai huuhdo sillit, leikkaa paloiksi.

Lado lasipurkkiin tai astiaan kerroksittain kalaa, mausteita ja kasviksia.

Kaada liemi päälle ja anna lasimestarin sillin maustua 1–2 vuorokautta. Tarjoa lasimestarin silli perinteisessä joulupöydässä.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä