Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lasimestarin silli – joulun paras kalaherkku

24 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 24 h 0 min

Lasimestarin sillin voi valmistaa jääkaappiin jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Punaviinietikka antaa silliherkulle kauniin värin ja täyteläisemmän maun. Kokeile ja ihastu!

17.12.2018
Reseptin ainekset
10 annosta
Lasimestarin silli
2
kevytsuolattua kokonaista islanninsilliä ( tai 4 sillifileetä (600 g))
Liemi
2 ½ dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
½ dl
punaviinietikkaa
1 dl
sokeria
15
maustepippuria
15
valkopippuria
2 tl
sinapinsiemeniä
2
laakerinlehteä
Lisäksi
1
punasipuli
1
porkkana

Lasimestarin silli – ohje:

  1. Mittaa liemen aineet kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele sillit ja kuivaa talouspaperilla. Fileoi, poista ruodot ja nahka. Leikkaa sillit kahden sentin levyisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkana ohuiksi viipaleiksi.
  3. Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain sipulien ja porkkanan kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle.
  4. Anna lasimestarin sillin maustua 1–2 vuorokautta. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.

Vinkki!

Voit lisätä lasimestarin silliin myös piparjuuri- tai inkiväärilastuja sekä juurisellerisuikaleita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt