Lasimestarin silli – joulun paras kalaherkku
24 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
24 h Lasimestarin sillin voi valmistaa jääkaappiin jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Punaviinietikka antaa silliherkulle kauniin värin ja täyteläisemmän maun. Kokeile ja ihastu!
GL
LA
MA
MU
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.12.2018

Lasimestarin silli – joulun paras kalaherkku
Ainekset (10 annosta)
Lasimestarin silli
- 2kevytsuolattua kokonaista islanninsilliä ( tai 4 sillifileetä (600 g))
Liemi
- 2 ½ dlvettä
- 1 dlväkiviinaetikkaa
- ½ dlpunaviinietikkaa
- 1 dlsokeria
- 15maustepippuria
- 15 valkopippuria
- 2 tlsinapinsiemeniä
- 2laakerinlehteä
Lisäksi
- 1punasipuli
- 1porkkana
Lasimestarin silli valmistuu näin:
- Mittaa liemen aineet kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
- Huuhtele sillit ja kuivaa talouspaperilla. Fileoi, poista ruodot ja nahka. Leikkaa sillit kahden sentin levyisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkana ohuiksi viipaleiksi.
- Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain sipulien ja porkkanan kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle.
- Anna lasimestarin sillin maustua 1–2 vuorokautta. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.
Vinkki!
Voit lisätä lasimestarin silliin myös piparjuuri- tai inkiväärilastuja sekä juurisellerisuikaleita.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.72