Maku

Lasimestarin silli – joulun paras kalaherkku

24 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
24 h
Lasimestarin sillin voi valmistaa jääkaappiin jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Punaviinietikka antaa silliherkulle kauniin värin ja täyteläisemmän maun. Kokeile ja ihastu!
GL
LA
MA
MU
3.7
1
Julkaistu: 17.12.2018


Ainekset (10 annosta)

Lasimestarin silli

  • 2kevytsuolattua kokonaista islanninsilliä ( tai 4 sillifileetä (600 g))

Liemi

  • 2 ½ dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • ½ dlpunaviinietikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 15maustepippuria
  • 15 valkopippuria
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 2laakerinlehteä

Lisäksi

  • 1punasipuli
  • 1porkkana
Tulosta

Lasimestarin silli valmistuu näin:

  1. Mittaa liemen aineet kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele sillit ja kuivaa talouspaperilla. Fileoi, poista ruodot ja nahka. Leikkaa sillit kahden sentin levyisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkana ohuiksi viipaleiksi.
  3. Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain sipulien ja porkkanan kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle.
  4. Anna lasimestarin sillin maustua 1–2 vuorokautta. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.

Vinkki!

Voit lisätä lasimestarin silliin myös piparjuuri- tai inkiväärilastuja sekä juurisellerisuikaleita.

1 kommentti