Maku

Lasimestarin silli – joulun paras kalaherkku

24 h 25 min
GL
LA
MA
MU
3.72
1

Lasimestarin sillin voi valmistaa jääkaappiin jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Punaviinietikka antaa silliherkulle kauniin värin ja täyteläisemmän maun. Kokeile ja ihastu!
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (10 annosta)

Lasimestarin silli

  • 2kevytsuolattua kokonaista islanninsilliä ( tai 4 sillifileetä (600 g))

Liemi

  • 2 ½ dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • ½ dlpunaviinietikkaa
  • 1 dlsokeria
  • 15maustepippuria
  • 15 valkopippuria
  • 2 tlsinapinsiemeniä
  • 2laakerinlehteä

Lisäksi

  • 1punasipuli
  • 1porkkana

Tee näin

24 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN24 h

Lasimestarin silli valmistuu näin:

  1. Mittaa liemen aineet kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele sillit ja kuivaa talouspaperilla. Fileoi, poista ruodot ja nahka. Leikkaa sillit kahden sentin levyisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkana ohuiksi viipaleiksi.
  3. Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain sipulien ja porkkanan kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle.
  4. Anna lasimestarin sillin maustua 1–2 vuorokautta. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.

Vinkki!

Voit lisätä lasimestarin silliin myös piparjuuri- tai inkiväärilastuja sekä juurisellerisuikaleita.

MITÄ PIDIT?
3.72