Lasimestarin silli – joulun paras kalaherkku
24 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
24 h Lasimestarin sillin voi valmistaa jääkaappiin jo hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Punaviinietikka antaa silliherkulle kauniin värin ja täyteläisemmän maun. Kokeile ja ihastu!
GL
LA
MA
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 17.12.2018

Lasimestarin silli – joulun paras kalaherkku
Reseptin ainekset (10 annosta)
Lasimestarin silli
- 2kevytsuolattua kokonaista islanninsilliä ( tai 4 sillifileetä (600 g))
Liemi
- 2 ½ dlvettä
- 1 dlväkiviinaetikkaa
- ½ dlpunaviinietikkaa
- 1 dlsokeria
- 15maustepippuria
- 15 valkopippuria
- 2 tlsinapinsiemeniä
- 2laakerinlehteä
Lisäksi
- 1punasipuli
- 1porkkana
Lasimestarin silli – ohje:
- Mittaa liemen aineet kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
- Huuhtele sillit ja kuivaa talouspaperilla. Fileoi, poista ruodot ja nahka. Leikkaa sillit kahden sentin levyisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ja porkkana ohuiksi viipaleiksi.
- Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain sipulien ja porkkanan kanssa. Kaada jäähtynyt mausteliemi päälle.
- Anna lasimestarin sillin maustua 1–2 vuorokautta. Silli säilyy kylmässä pari viikkoa.
Vinkki!
Voit lisätä lasimestarin silliin myös piparjuuri- tai inkiväärilastuja sekä juurisellerisuikaleita.

Lasimestarin omenainen silli
Maku

Lasimestarin silakka
Maku

Lasimestarin siika ja siianmätimousse
Kotivinkki

Lasimestarin silakat
Maku

Lasimestarin lohi
Maku

Hiillostettua lasimestarinlohta, fenkolisetsuuria ja piparjuurikastiketta
Kotivinkki

Ginisilakat – joulun kalapöydän suosikki maistuu nyt giniltä ja tilliltä
Maku

Hunajaiset silakat ja uunijuurekset tekevät arki-illastasi herkullisemman – vieläpä helposti!
Kotivinkki