


Lasimestarin silakat
Lasimestarin silakat ja muut silakkareseptit ovat jouluna suosittuja. Silakka maustuu lasimestarin tapaan valmistetussa liemessä herkulliseksi joulukalaksi.
Lasimestarin silakat valmistuvat näin:
Paloittele silakkafileet kolmeen, neljään osaan. Mausta palat suolalla sekä pippurilla ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
Mittaa kattilaan liemen ainekset, kiehauta ja jäähdytä.
Kuori ja viipaloi porkkanat ja punasipuli.
Lado lasipurkkiin tai muuhun kannelliseen astiaan kerroksittain silakkaa, porkkana- ja sipuliviipaleita sekä mausteita.
Kaada jäähtynyt liemi päälle. Varmista, että silakat ovat kokonaan liemen peitossa.
Anna lasimestarisilakoiden marinoitua 1–2 vuorokautta.
Tarjoa lasimestarin silakat perunoiden kanssa tai saaristolais- tai hapanleivän päällä.
• Lasimestarin silakat maistuvat hyviltä myös munaleipien päällä.
