Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lasimestarin silakat

24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min

Lasimestarin silakat ja muut silakkareseptit ovat jouluna suosittuja. Silakka maustuu lasimestarin tapaan valmistetussa liemessä herkulliseksi joulukalaksi.

29.11.2006
Reseptin ainekset
1 annosta
600 g
silakkafileitä
1/2 rkl
suolaa
1 tl
valkopippuria
Liemi
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 dl
vettä
1 rkl
suolaa
Lisäksi
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
punasipulia
4 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
sinapinsiemeniä
1 rkl
maustepippuria (kokonaisia)
1/2 rkl
neilikkaa (kokonaisia)
1 1/2 rkl
suolaa

Lasimestarin silakat valmistuvat näin:

Paloittele silakkafileet kolmeen, neljään osaan. Mausta palat suolalla sekä pippurilla ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Mittaa kattilaan liemen ainekset, kiehauta ja jäähdytä.

Kuori ja viipaloi porkkanat ja punasipuli.

Lado lasipurkkiin tai muuhun kannelliseen astiaan kerroksittain silakkaa, porkkana- ja sipuliviipaleita sekä mausteita.

Kaada jäähtynyt liemi päälle. Varmista, että silakat ovat kokonaan liemen peitossa.

Anna lasimestarisilakoiden marinoitua 1–2 vuorokautta.

Tarjoa lasimestarin silakat perunoiden kanssa tai saaristolais- tai hapanleivän päällä.

• Lasimestarin silakat maistuvat hyviltä myös munaleipien päällä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt