Maku

Lasimestarin silakat

24 h 20 min
4.1
4

Lasimestarin silakat

GL
LA
MA
MU
4
4.1
Lasimestarin silakat ja muut silakkareseptit ovat jouluna suosittuja. Silakka maustuu lasimestarin tapaan valmistetussa liemessä herkulliseksi joulukalaksi.
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 600 gsilakkafileitä
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria

Liemi

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 1 dlvettä
  • 1 rklsuolaa

Lisäksi

  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpunasipulia
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklsinapinsiemeniä
  • 1 rklmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1/2 rklneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 1/2 rklsuolaa

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Lasimestarin silakat valmistuvat näin:

Paloittele silakkafileet kolmeen, neljään osaan. Mausta palat suolalla sekä pippurilla ja anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Mittaa kattilaan liemen ainekset, kiehauta ja jäähdytä.

Kuori ja viipaloi porkkanat ja punasipuli.

Lado lasipurkkiin tai muuhun kannelliseen astiaan kerroksittain silakkaa, porkkana- ja sipuliviipaleita sekä mausteita.

Kaada jäähtynyt liemi päälle. Varmista, että silakat ovat kokonaan liemen peitossa.

Anna lasimestarisilakoiden marinoitua 1–2 vuorokautta.

Tarjoa lasimestarin silakat perunoiden kanssa tai saaristolais- tai hapanleivän päällä.

• Lasimestarin silakat maistuvat hyviltä myös munaleipien päällä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä