Kotivinkki

Lasimestarin siika ja siianmätimousse

24 h
4
0

Klassinen lasimestarin silli saa uuden vivahteen, kun sen valmistaa siiasta. Kevyt paahto nahkapuolelle antaa kalalle makua ja kauniin ulkonäön. Tarjoile siika ja mätimousse saaristolaisleivän ja vuonankaalin kanssa. Resepti on osa huippukokki Henri Alénin joulumenua.
Tulosta
Kuvat Kaisu Jouppi

Ainekset (4 annosta)

  • 2siikafileetä
  • suolaa

Liemi

  • 1porkkana
  • ½fenkolia
  • 1iso sipuli
  • 3 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 10kokonaista maustepippuria
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1laakerinlehti
  • 1 ½ dlväkiviinaetikkaa

Mätimousse

  • 150 gsiianmätiä
  • 1 ½ dlsmetanaa
  • 2 rklhienonnettua tilliä
  • 1 rklhienonnettua ruohosipulia
  • ¼ tlmustapippuria

Tee näin

24 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN23 h
MITÄ PIDIT?
4