Maku

Lasimestarin lohi

48 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
48 h
Lasimestarin lohi on herkku vailla vertaa! Suolattu lohifilee kuutioidaan ja ladotaan purkkiin porkkanan, sipulin ja tuoreen piparjuuren kanssa. Päälle kaadetaan mausteinen etikkaliemi.
GL
MA
MU
4.3
0
Julkaistu: 28.1.2016


Ainekset (8 annosta)

  • 500 gkirjolihifileetä (tai merilohifileetä, nahatonta)
  • 1 1/2 rklsuolaa

Liemi

  • 5 dlvettä
  • 1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 dlsokeria
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklsinapinsiemeniä
  • 2 rklkorianterinsiemeniä

Lisäksi

  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rklpiparjuurta (ohuina viipaleina)
Tulosta
Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala lautaselle, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Poista halutessasi suolatun lohen kylkirasva. Leikkaa lohi muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. 
Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Anna liemen jäähtyä.
Kuori ja viipaloi porkkanat, sipulit ja piparjuuri. Lado purkkiin vuorotellen lohikuutioita, porkkanoita, sipuleita ja piparjuurta.
Kaada päälle jäähtynyt mausteliemi.
Anna lasimestarin lohen maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Säilytä jääkaapissa. 
MITÄ PIDIT?
4.33
Kommentoi »