Maku

Lasimestarin lohi

48 h 45 min
5
0

Lasimestarin lohi

GL
MA
MU
0
5
Lasimestarin lohi on herkku vailla vertaa! Suolattu lohifilee kuutioidaan ja ladotaan purkkiin porkkanan, sipulin ja tuoreen piparjuuren kanssa. Päälle kaadetaan mausteinen etikkaliemi.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 gkirjolihifileetä (tai merilohifileetä, nahatonta)
  • 1 1/2 rklsuolaa

Liemi

  • 5 dlvettä
  • 1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 dlsokeria
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklsinapinsiemeniä
  • 2 rklkorianterinsiemeniä

Lisäksi

  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rklpiparjuurta (ohuina viipaleina)

Tee näin

48 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN48 h

Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala lautaselle, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Poista halutessasi suolatun lohen kylkirasva. Leikkaa lohi muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. 

Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Anna liemen jäähtyä.

Kuori ja viipaloi porkkanat, sipulit ja piparjuuri. Lado purkkiin vuorotellen lohikuutioita, porkkanoita, sipuleita ja piparjuurta.

Kaada päälle jäähtynyt mausteliemi.

Anna lasimestarin lohen maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

Säilytä jääkaapissa. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä