


Lasimestarin lohi
48 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 48 h 0 min
Lasimestarin lohi on herkku vailla vertaa! Suolattu lohifilee kuutioidaan ja ladotaan purkkiin porkkanan, sipulin ja tuoreen piparjuuren kanssa. Päälle kaadetaan mausteinen etikkaliemi.
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
kirjolohifileetä (tai merilohifileetä, nahatonta)
1 1/2 rkl
suolaa
Liemi
5 dl
vettä
1 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
2 dl
sokeria
3
laakerinlehteä
1 rkl
sinapinsiemeniä
2 rkl
korianterinsiemeniä
Lisäksi
2
porkkanaa
2
salottisipulia
1 rkl
piparjuurta (ohuina viipaleina)
Lasimestarin lohi – ohje:
- Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala lautaselle, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Poista halutessasi suolatun lohen kylkirasva. Leikkaa lohi muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Anna liemen jäähtyä.
- Kuori ja viipaloi porkkanat, sipulit ja piparjuuri. Lado purkkiin vuorotellen lohikuutioita, porkkanoita, sipuleita ja piparjuurta.
- Kaada päälle jäähtynyt mausteliemi.
- Anna lasimestarin lohen maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
- Säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat