Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lasimestarin lohi

48 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 48 h 0 min

Lasimestarin lohi on herkku vailla vertaa! Suolattu lohifilee kuutioidaan ja ladotaan purkkiin porkkanan, sipulin ja tuoreen piparjuuren kanssa. Päälle kaadetaan mausteinen etikkaliemi.

28.1.2016
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
kirjolohifileetä (tai merilohifileetä, nahatonta)
1 1/2 rkl
suolaa
Liemi
5 dl
vettä
1 1/2 dl
väkiviinaetikkaa
2 dl
sokeria
3
laakerinlehteä
1 rkl
sinapinsiemeniä
2 rkl
korianterinsiemeniä
Lisäksi
2
porkkanaa
2
salottisipulia
1 rkl
piparjuurta (ohuina viipaleina)

Lasimestarin lohi – ohje:

  1. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala lautaselle, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Poista halutessasi suolatun lohen kylkirasva. Leikkaa lohi muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. 
  3. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes sokeri on liuennut. Anna liemen jäähtyä.
  4. Kuori ja viipaloi porkkanat, sipulit ja piparjuuri. Lado purkkiin vuorotellen lohikuutioita, porkkanoita, sipuleita ja piparjuurta.
  5. Kaada päälle jäähtynyt mausteliemi.
  6. Anna lasimestarin lohen maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
  7. Säilytä jääkaapissa. 
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt