


Nopeampi kuin lasagne
Lasagnette – samat maut ja täyteläisyys kuin perinteisessä lasagnessa, mutta puolet helpompi tehdä
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Lasagnette valmistetaan sille tarkoitetuista pienistä levypastoista, jotka kypsyvät nopeasti. Jauhelihakastikkeen kaveriksi sekoitetaan juustoraasteesta ja kermasta nopea juustokastike.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
400 g
pastaa (esim. Torino Piccolo tai Rummo Mafaldine tai Tripoline)
Kastike
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudan jauhelihaa
2 tlk (à 400 g)
yrttitomaattimurskaa
2 dl
vettä
3 rkl
chilikastiketta (esim. Heinz)
1½ rkl
lihafondia (tai 1 lihaliemikuutio)
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
Päälle
1 ps (150 g)
juustoraastetta (emmental-mozzarella)
2 dl
ruokakermaa
Lasagnette – ohje:
- Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy valurautapannussa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää jauheliha ja paista sitä pannulla sekoitellen, kunnes se ruskistuu.
- Lisää tomaattimurskat, vesi, chilikastike, fondi, pippuri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia.
- Lisää pastat pannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita. Voit valmistaa lasagnetten myös voidellussa uunivuoassa (20 × 30 cm).
- Sekoita juustoraaste ja kerma keskenään ja levitä pannuun tai vuokaan päällimmäiseksi.
- Paista lasagnettea 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki!
Saat lasagnettesta kasvisversion, kun vaihdat jauhelihan kasviperäiseen jauhikseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat