3,9(36)
Lapin-ukon keitto – kun poronkäristys, kasvikset ja sulatejuusto kohtaavat kattilassa, lopputuloksena on tämä maukas ja tuhti soppa
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Lapin-ukon keitto valmistetaan poronkäristyksestä ja maukkaista kasviksista. Herkullisen liemen maun ja täyteläisyyden salaisuus on sulatejuusto. Kun tarjoat keiton kanssa leipäjuustoa, kokonaisuus on täydellinen!
Julkaistu 23.2.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
Lapin-ukon keitto
500 gporonkäristystä (pakaste)
2 rklrypsiöljyä
1sipuli
1 lvettä
1 rkllihafondia
½ tlsuolaa
500 gperunaa
2porkkanaa
1pieni palsternakka
100 gselleriä
½ purjoa
250 gviherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
1 dlpersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
200 gleipäjuustoa

Lapin-ukon keitto valmistetaan näin:

  1. Ruskista poronkäristys paistinpannulla öljyssä kahdessa erässä ja siirrä kattilaan.
  2. Hienonna ja kuullota sipuli. Lisää sipulit, vesi, lihafondi ja suola kattilaan. Keitä kannen alla 20 minuuttia.
  3. Kuori ja suikaloi perunat, porkkanat, palsternakka ja selleri. Halkaise ja hienonna purjo. Lisää kasvissuikaleet ja purjo keittoon.
  4. Keitä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paloittele sulatejuusto keittoon ja keitä kunnes se on sulanut.
  5. Viimeistele keitto persiljalla. Tarjoa keiton kanssa leipäjuustokuutioita.

Vinkki!

  • Keittoon sopii myös pakastettu riistakäristysliha.
  • Tuoreet kasvikset voi korvata kahdella pussillisella pakastekasvissuikaleita.
Kommentoi »