Kotivinkki

Lapin-ukon keitto – kun poronkäristys, kasvikset ja sulatejuusto kohtaavat kattilassa, lopputuloksena on tämä maukas ja tuhti soppa

45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Lapin-ukon keitto valmistetaan poronkäristyksestä ja maukkaista kasviksista. Herkullisen liemen maun ja täyteläisyyden salaisuus on sulatejuusto. Kun tarjoat keiton kanssa leipäjuustoa, kokonaisuus on täydellinen!
5
0


Ainekset (4 annosta)

Lapin-ukon keitto

  • 500 gporonkäristystä (pakaste)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1sipuli
  • 1 lvettä
  • 1 rkllihafondia
  • ½ tlsuolaa
  • 500 gperunaa
  • 2porkkanaa
  • 1pieni palsternakka
  • 100 gselleriä
  • ½ purjoa
  • 250 gviherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
  • 1 dlpersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 200 gleipäjuustoa
Tulosta

Lapin-ukon keitto valmistetaan näin:

  1. Ruskista poronkäristys paistinpannulla öljyssä kahdessa erässä ja siirrä kattilaan.
  2. Hienonna ja kuullota sipuli. Lisää sipulit, vesi, lihafondi ja suola kattilaan. Keitä kannen alla 20 minuuttia.
  3. Kuori ja suikaloi perunat, porkkanat, palsternakka ja selleri. Halkaise ja hienonna purjo. Lisää kasvissuikaleet ja purjo keittoon.
  4. Keitä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paloittele sulatejuusto keittoon ja keitä kunnes se on sulanut.
  5. Viimeistele keitto persiljalla. Tarjoa keiton kanssa leipäjuustokuutioita.

Vinkki!

  • Keittoon sopii myös pakastettu riistakäristysliha.
  • Tuoreet kasvikset voi korvata kahdella pussillisella pakastekasvissuikaleita.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »