


Lapin-ukon keitto – kun poronkäristys, kasvikset ja sulatejuusto kohtaavat kattilassa, lopputuloksena on tämä maukas ja tuhti soppa
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Lapin-ukon keitto valmistetaan poronkäristyksestä ja maukkaista kasviksista. Herkullisen liemen maun ja täyteläisyyden salaisuus on sulatejuusto. Kun tarjoat keiton kanssa leipäjuustoa, kokonaisuus on täydellinen!
Reseptin ainekset
4 annosta
Lapin-ukon keitto
500 g
poronkäristystä (pakaste)
2 rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1 l
vettä
1 rkl
lihafondia
½ tl
suolaa
500 g
perunaa
2
porkkanaa
1
pieni palsternakka
100 g
selleriä
½
purjoa
250 g
viherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
1 dl
persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
200 g
leipäjuustoa
Lapin-ukon keitto – ohje:
- Ruskista poronkäristys paistinpannulla öljyssä kahdessa erässä ja siirrä kattilaan.
- Hienonna ja kuullota sipuli. Lisää sipulit, vesi, lihafondi ja suola kattilaan. Keitä kannen alla 20 minuuttia.
- Kuori ja suikaloi perunat, porkkanat, palsternakka ja selleri. Halkaise ja hienonna purjo. Lisää kasvissuikaleet ja purjo keittoon.
- Keitä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paloittele sulatejuusto keittoon ja keitä kunnes se on sulanut.
- Viimeistele keitto persiljalla. Tarjoa keiton kanssa leipäjuustokuutioita.
Vinkit!
- Keittoon sopii myös pakastettu riistakäristysliha.
- Tuoreet kasvikset voi korvata kahdella pussillisella pakastekasvissuikaleita.
- Ota talteen myös perinteisen poronkäristyksen ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat