Lapin-ukon keitto – kun poronkäristys, kasvikset ja sulatejuusto kohtaavat kattilassa, lopputuloksena on tämä maukas ja tuhti soppa
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Lapin-ukon keitto valmistetaan poronkäristyksestä ja maukkaista kasviksista. Herkullisen liemen maun ja täyteläisyyden salaisuus on sulatejuusto. Kun tarjoat keiton kanssa leipäjuustoa, kokonaisuus on täydellinen!

Reseptin ainekset 4 annosta
Lapin-ukon keitto
500 gporonkäristystä (pakaste)
2 rklrypsiöljyä
1sipuli
1 lvettä
1 rkllihafondia
½ tlsuolaa
500 gperunaa
2porkkanaa
1pieni palsternakka
100 gselleriä
½ purjoa
250 gviherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
1 dlpersiljaa hienonnettuna
Lisäksi
200 gleipäjuustoa
Lapin-ukon keitto valmistetaan näin:
- Ruskista poronkäristys paistinpannulla öljyssä kahdessa erässä ja siirrä kattilaan.
- Hienonna ja kuullota sipuli. Lisää sipulit, vesi, lihafondi ja suola kattilaan. Keitä kannen alla 20 minuuttia.
- Kuori ja suikaloi perunat, porkkanat, palsternakka ja selleri. Halkaise ja hienonna purjo. Lisää kasvissuikaleet ja purjo keittoon.
- Keitä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paloittele sulatejuusto keittoon ja keitä kunnes se on sulanut.
- Viimeistele keitto persiljalla. Tarjoa keiton kanssa leipäjuustokuutioita.
Vinkki!
- Keittoon sopii myös pakastettu riistakäristysliha.
- Tuoreet kasvikset voi korvata kahdella pussillisella pakastekasvissuikaleita.