Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lapin-ukon keitto – kun poronkäristys, kasvikset ja sulatejuusto kohtaavat kattilassa, lopputuloksena on tämä maukas ja tuhti soppa

45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min

Lapin-ukon keitto valmistetaan poronkäristyksestä ja maukkaista kasviksista. Herkullisen liemen maun ja täyteläisyyden salaisuus on sulatejuusto. Kun tarjoat keiton kanssa leipäjuustoa, kokonaisuus on täydellinen!

23.2.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
Lapin-ukon keitto
500 g
poronkäristystä (pakaste)
2 rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
1 l
vettä
1 rkl
lihafondia
½ tl
suolaa
500 g
perunaa
2
porkkanaa
1
pieni palsternakka
100 g
selleriä
½
purjoa
250 g
viherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
1 dl
persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
200 g
leipäjuustoa

Lapin-ukon keitto – ohje:

  1. Ruskista poronkäristys paistinpannulla öljyssä kahdessa erässä ja siirrä kattilaan.
  2. Hienonna ja kuullota sipuli. Lisää sipulit, vesi, lihafondi ja suola kattilaan. Keitä kannen alla 20 minuuttia.
  3. Kuori ja suikaloi perunat, porkkanat, palsternakka ja selleri. Halkaise ja hienonna purjo. Lisää kasvissuikaleet ja purjo keittoon.
  4. Keitä vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paloittele sulatejuusto keittoon ja keitä kunnes se on sulanut.
  5. Viimeistele keitto persiljalla. Tarjoa keiton kanssa leipäjuustokuutioita.

Vinkit!

  • Keittoon sopii myös pakastettu riistakäristysliha.
  • Tuoreet kasvikset voi korvata kahdella pussillisella pakastekasvissuikaleita.
  • Ota talteen myös perinteisen poronkäristyksen ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt