Lapin leipäjuusto on lempeän makuinen klassikko – kokeile kokki Sirly Ylläsjärven nopeaa reseptiä!
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Lapin leipäjuusto on tuttu monen ravintolan listalta. Yrittäjän ja keittiömestari Sirly Ylläsjärven versio klassikkojälkkäristä on nopea ja helppo valmistaa. ”Syömme leipäjuustoa usein myös kotona, kun tekee mieli jotain makeaa.”
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 17.3.2023

Lapin leipäjuusto on lempeän makuinen klassikko – kokeile kokki Sirly Ylläsjärven nopeaa reseptiä!
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 gleipäjuustoa
- 2 dlkuohukermaa
- 1 rklsokeria
- 1 tl kanelia
- 4 rklhilla- eli lakkahilloa
Lapin leipäjuusto – ohje:
- Leikkaa juusto kuutioksi.
- Kiehauta pannulla kerma, sokeri ja kaneli. Lisää juusto ja anna pehmetä noin 2 minuuttia.
- Annostele juusto ja kanelikerma lautasille ja viimeistele Lapin leipäjuusto hillahillolla.
Vinkki!
Tässä annoksessa hilla on hillon muodossa, mutta myös pakastetut marjat käyvät ja syksyllä tietenkin tuoreet. Voit käyttää makusi mukaan myös muita hilloja tai marjoja.
Sirly Ylläsjärvi
35-vuotias ruoka-alan moniyrittäjä on boutiquehotelli Aurora Estaten perustaja ja keittiömestari. Vuosina 2011 ja 2020 Sirly kilpaili MasterChef-ohjelmassa. Asuu Ylläsjärvellä miehensä Aleksin ja koiransa Viivin kanssa.

Puolukka-leipäjuustopiirakka
Maku

Kaneliherukat ja kinuskinen leipäjuusto
Maku

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Grillattu omena ja leipäjuusto muodostavat herkullisen suolaisen ja makean yhdistelmän

Karpalo-leipäjuusto
Maku

Minimatka pohjoiseen! Muhkeat ruskapullat kätkevät sisäänsä leipäjuustoa ja mehukkaita lakkoja
Maku

Lapin-ukon keitto – kun poronkäristys, kasvikset ja sulatejuusto kohtaavat kattilassa, lopputuloksena on tämä maukas ja tuhti soppa
Kotivinkki

Grillattu leipäjuustosalaatti – lämpimien mansikoiden ja rapeapintaisen leipäjuuston täydellinen yhdistelmä
Maku

Leipäjuustosalaatti – tyrnivinegretti tekee simppelistä salaatista salonkikelpoisen
Maku