Maku

Lapin leipäjuusto on lempeän makuinen klassikko – kokeile kokki Sirly Ylläsjärven nopeaa reseptiä!

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Lapin leipäjuusto on tuttu monen ravintolan listalta. Yrittäjän ja keittiömestari Sirly Ylläsjärven versio klassikkojälkkäristä on nopea ja helppo valmistaa. ”Syömme leipäjuustoa usein myös kotona, kun tekee mieli jotain makeaa.”
GL
MU
0
0
Julkaistu 17.3.2023


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gleipäjuustoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tl kanelia
  • 4 rklhilla- eli lakkahilloa
Tulosta

Lapin leipäjuusto – ohje:

  1. Leikkaa juusto kuutioksi.
  2. Kiehauta pannulla kerma, sokeri ja kaneli. Lisää juusto ja anna pehmetä noin 2 minuuttia.
  3. Annostele juusto ja kanelikerma lautasille ja viimeistele Lapin leipäjuusto hillahillolla.

Vinkki!

Tässä annoksessa hilla on hillon muodossa, mutta myös pakastetut marjat käyvät ja syksyllä tietenkin tuoreet. Voit käyttää makusi mukaan myös muita hilloja tai marjoja.

Sirly Ylläsjärvi

35-vuotias ruoka-alan moniyrittäjä on boutiquehotelli Aurora Estaten perustaja ja keittiömestari. Vuosina 2011 ja 2020 Sirly kilpaili MasterChef-ohjelmassa. Asuu Ylläsjärvellä miehensä Aleksin ja koiransa Viivin kanssa.

Kommentoi »