


Lanttusämpylät
1 h 50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 15 min
Reseptin ainekset
20 kpl
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
300 g
lanttua (raastettuna)
3 tl
suolaa
2 tl
sokeria
2 dl
neljänviljanhiutaleita
1/2 dl
kauraleseitä
1/2 dl
pellavansiemeniä
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
8 1/2 dl
vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää lantturaaste, suola, sokeri, hiutaleet, siemenet ja margariini.
Sekoita ensin puolet jauhoista ja alusta sitten loput jauhot taikinaan. Anna kohota 30 minuuttia vedottomassa paikassa.
Leivo taikinasta noin 20 lanttusämpylää, nosta leivinpaperoidulle pellille ja kohota muhkeiksi.
Voitele lanttusämpylät ennen paistoa kevyesti vedellä. Nosta sämpyläpelti uuniin ja suihkuta sumutinpullolla hieman vettä perään.
Paista lanttusämpylät 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Pellavansiemenissä on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka osana terveellistä ruokavaliota tekevät hyvää sydämelle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat