Maku

Lanttusämpylät

1 h 50 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
1 h 15 min
MU
4
2
Julkaistu: 11.10.2009


Reseptin ainekset (20 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 300 glanttua (raastettuna)
  • 3 tlsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 2 dlneljänviljanhiutaleita
  • 1/2 dlkauraleseitä
  • 1/2 dlpellavansiemeniä
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 8 1/2 dlvehnäjauhoja
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää lantturaaste, suola, sokeri, hiutaleet, siemenet ja margariini.

Sekoita ensin puolet jauhoista ja alusta sitten loput jauhot taikinaan. Anna kohota 30 minuuttia vedottomassa paikassa.

Leivo taikinasta noin 20 lanttusämpylää, nosta leivinpaperoidulle pellille ja kohota muhkeiksi.

Voitele lanttusämpylät ennen paistoa kevyesti vedellä. Nosta sämpyläpelti uuniin ja suihkuta sumutinpullolla hieman vettä perään.

Paista lanttusämpylät 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Pellavansiemenissä on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka osana terveellistä ruokavaliota tekevät hyvää sydämelle.
2 kommenttia