Reseptin ainekset 20 kpl
5 dlvettä
50 ghiivaa
300 glanttua (raastettuna)
3 tlsuolaa
2 tlsokeria
2 dlneljänviljanhiutaleita
1/2 dlkauraleseitä
1/2 dlpellavansiemeniä
1 dlauringonkukansiemeniä
1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
8 1/2 dlvehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää lantturaaste, suola, sokeri, hiutaleet, siemenet ja margariini.
Sekoita ensin puolet jauhoista ja alusta sitten loput jauhot taikinaan. Anna kohota 30 minuuttia vedottomassa paikassa.
Leivo taikinasta noin 20 lanttusämpylää, nosta leivinpaperoidulle pellille ja kohota muhkeiksi.
Voitele lanttusämpylät ennen paistoa kevyesti vedellä. Nosta sämpyläpelti uuniin ja suihkuta sumutinpullolla hieman vettä perään.
Paista lanttusämpylät 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Pellavansiemenissä on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka osana terveellistä ruokavaliota tekevät hyvää sydämelle.