Lämpimät muikkuleivät

40 min
5
0

Lämpimät muikkuleivät

MU
0
5
Kaiken maailman lämpimät leivät kalpenevat näiden ihanien ja rukiisten muikkuleipien rinnalla. Muikut paahtuvat kätevästi ja käryttömästi uunissa.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Paahdetut muikut

  • 300 gmuikkuja (perattuja, keskikokoisia)
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlsitruunapippuria
  • 25 gvoita (sulaa)

Lämpimät leivät

  • 8 kplruisleipäviipaletta (pyöreää)
  • 40 gvoita (pehmeää)
  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastettuna)
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (halutessa)
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Lisäksi

  • 1 kplsitruunaa (lohkoina)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista lämpimät muikkuleivät näin:

Huuhtele peratut muikut halutessasi nopeasti ja valuta ne hyvin.

Sekoita ruisjauhot ja mausteet lautasella. Kääntele muikut jauhoissa. Lado kalat leivinpaperin päälle pellille vieriviereen. Valuta päälle voisulaa. Paahda muikkuja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmistele leivät muikkujen kypsyessä. Sekoita voi, juustoraaste ja tomaattipyree keskenään. Murskaa halutessasi sekaan valkosipulinkynsi. Levitä seos leiville.

Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja leivät saavat vähän väriä.

Ripottele leiville tillisilppua ja asettele päälle muikut.

Tarjoa lämpimät muikkuleivät heti sitruunalohkojen kanssa.  

VINKKI! Kaupan kalatiskeillä myytävät muikut ovat perattuja, joten ne ovat nopean huuhtelun jälkeen heti valmiita pannulle tai pataan. Lapsille muikut voi ruotia, aikuinen voi hyvin syödä pienet muikut ruotoineen.

Vinkki!

Voit paistaa muikut halutessasi myös pannulla. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä