Huuhtele peratut muikut halutessasi nopeasti ja valuta ne hyvin.
Sekoita ruisjauhot ja mausteet lautasella. Kääntele muikut jauhoissa. Lado kalat leivinpaperin päälle pellille vieriviereen. Valuta päälle voisulaa. Paahda muikkuja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmistele leivät muikkujen kypsyessä. Sekoita voi, juustoraaste ja tomaattipyree keskenään. Murskaa halutessasi sekaan valkosipulinkynsi. Levitä seos leiville.
Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja leivät saavat vähän väriä.
Ripottele leiville tillisilppua ja asettele päälle muikut.
Tarjoa lämpimät muikkuleivät heti sitruunalohkojen kanssa.
Vinkit!
Voit paistaa muikut halutessasi myös pannulla.
Kaupan kalatiskeillä myytävät muikut ovat perattuja, joten ne ovat nopean huuhtelun jälkeen heti valmiita pannulle tai pataan. Lapsille muikut voi ruotia, aikuinen voi hyvin syödä pienet muikut ruotoineen.