5(2)
Lämpimät muikkuleivät
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Kaiken maailman lämpimät leivät kalpenevat näiden ihanien ja rukiisten muikkuleipien rinnalla. Muikut paahtuvat kätevästi ja käryttömästi uunissa.
14.6.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdetut muikut
300 gmuikkuja (perattuja, keskikokoisia)
1 dlruisjauhoja
1 tlsuolaa
1/2 tlsitruunapippuria
25 gvoita (sulaa)
Lämpimät leivät
8 kplruisleipäviipaletta (pyöreää)
40 gvoita (pehmeää)
50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastettuna)
2 rkltomaattipyreetä
1 kplvalkosipulinkynttä (halutessa)
3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
Lisäksi
1 kplsitruunaa (lohkoina)

Lämpimät muikkuleivät – ohje:

  1. Huuhtele peratut muikut halutessasi nopeasti ja valuta ne hyvin.
  2. Sekoita ruisjauhot ja mausteet lautasella. Kääntele muikut jauhoissa. Lado kalat leivinpaperin päälle pellille vieriviereen. Valuta päälle voisulaa. Paahda muikkuja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Valmistele leivät muikkujen kypsyessä. Sekoita voi, juustoraaste ja tomaattipyree keskenään. Murskaa halutessasi sekaan valkosipulinkynsi. Levitä seos leiville.
  4. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja leivät saavat vähän väriä.
  5. Ripottele leiville tillisilppua ja asettele päälle muikut.
  6. Tarjoa lämpimät muikkuleivät heti sitruunalohkojen kanssa.  

Vinkit!

  • Voit paistaa muikut halutessasi myös pannulla.
  • Kaupan kalatiskeillä myytävät muikut ovat perattuja, joten ne ovat nopean huuhtelun jälkeen heti valmiita pannulle tai pataan. Lapsille muikut voi ruotia, aikuinen voi hyvin syödä pienet muikut ruotoineen.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.