Maku

Lämpimät kalakukkoleivät

35 min
5
0

Lämpimät kalakukkoleivät

MU
0
5
Kalakukon nopeampitekoinen serkku on purkkikalalla ja perunalla täytetty lämmin ruisleipä! Lämpimät kalakukkoleivät ovat erinomaisia eväitä tai ihania iltapaloja!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 4 kplruispalaleipää (esim. Vaasan Ruispalat tai Fazer Ruispuikulat)
  • 1 rklvoita
  • 1 tlpiparjuuritahnaa
  • 3 kplperunaa (keitettyä, kylmää)
  • 2 rklkapriksia
  • 100 gjuustoraastetta
  • 220 gsavukalaa (1 prk savustettua kilohailia, muikkua, särkeä, ahventa)
  • 1 kplkevätsipulia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Levitä leivät leivinpaperin päälle pellille halkaisupinta ylöspäin.

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin piparjuuritahna. Voitele kaikki leivät kevyesti.

Kuori ja viipaloi perunat. Valuta tölkkikalat.

Levitä neljän leivän päälle ensin perunaviipaleita, kapriksia, juustoraastetta ja lopuksi 3 muikkua tai kilohailia kullekin. Halutessasi voit saksia päälle vielä kevätsipulia.

Ripottele seuraavien neljän leivän päälle pelkkää juustoraastetta.

Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Ota leivät uunista ja paina juustoleivät kalaleipien päälle.

Pienet kalakukot maistuvat parhaalta maidon, piimän tai oluen kanssa.

Vinkki!

* Savustettu, öljyyn säilötty kilohaili on edullista ja ekologista kalaruokaa. Sitä ei kuitenkaan aina ole saatavilla. Voit korvata kilohailin vastaavalla muikku-, särki- tai ahvensäilykkeellä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä