


Lämpimät kalakukkoleivät
Kalakukon nopeampitekoinen serkku on purkkikalalla ja perunalla täytetty lämmin ruisleipä! Lämpimät kalakukkoleivät ovat erinomaisia eväitä tai ihania iltapaloja!
Levitä leivät leivinpaperin päälle pellille halkaisupinta ylöspäin.
Sekoita huoneenlämpöiseen voihin piparjuuritahna. Voitele kaikki leivät kevyesti.
Kuori ja viipaloi perunat. Valuta tölkkikalat.
Levitä neljän leivän päälle ensin perunaviipaleita, kapriksia, juustoraastetta ja lopuksi 3 muikkua tai kilohailia kullekin. Halutessasi voit saksia päälle vielä kevätsipulia.
Ripottele seuraavien neljän leivän päälle pelkkää juustoraastetta.
Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Ota leivät uunista ja paina juustoleivät kalaleipien päälle.
Pienet kalakukot maistuvat parhaalta maidon, piimän tai oluen kanssa.
* Savustettu, öljyyn säilötty kilohaili on edullista ja ekologista kalaruokaa. Sitä ei kuitenkaan aina ole saatavilla. Voit korvata kilohailin vastaavalla muikku-, särki- tai ahvensäilykkeellä.