Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lämpimät kalakukkoleivät

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Kalakukon nopeampitekoinen serkku on purkkikalalla ja perunalla täytetty lämmin ruisleipä! Lämpimät kalakukkoleivät ovat erinomaisia eväitä tai ihania iltapaloja!

18.2.2015
Reseptin ainekset
4 kpl
4 kpl
ruispalaleipää (esim. Vaasan Ruispalat tai Fazer Ruispuikulat)
1 rkl
voita
1 tl
piparjuuritahnaa
3 kpl
perunaa (keitettyä, kylmää)
2 rkl
kapriksia
100 g
juustoraastetta
220 g
savukalaa (1 prk savustettua kilohailia, muikkua, särkeä, ahventa)
1 kpl
kevätsipulia

Levitä leivät leivinpaperin päälle pellille halkaisupinta ylöspäin.

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin piparjuuritahna. Voitele kaikki leivät kevyesti.

Kuori ja viipaloi perunat. Valuta tölkkikalat.

Levitä neljän leivän päälle ensin perunaviipaleita, kapriksia, juustoraastetta ja lopuksi 3 muikkua tai kilohailia kullekin. Halutessasi voit saksia päälle vielä kevätsipulia.

Ripottele seuraavien neljän leivän päälle pelkkää juustoraastetta.

Paista leipiä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Ota leivät uunista ja paina juustoleivät kalaleipien päälle.

Pienet kalakukot maistuvat parhaalta maidon, piimän tai oluen kanssa.

* Savustettu, öljyyn säilötty kilohaili on edullista ja ekologista kalaruokaa. Sitä ei kuitenkaan aina ole saatavilla. Voit korvata kilohailin vastaavalla muikku-, särki- tai ahvensäilykkeellä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt