Kotivinkki

Lampaankyljysrivi

0
0

Lampaankyljysrivi

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 800-1000 glampaan tai karitsan kyljysriviä
  • öljyä
  • suolaa
  • 4valkosipulia
  • 2 dlkermaa

Marinadi:

  • 1 dlöljyä
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • valkosipulia
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1 rkltuoretta rosmariinia
  • 1laakerinlehti
  • 1 tlrouhittua mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Laita kyljysrivi vahvaan muovipussiin. Mittaa marinadin ainekset kulhoon, sekoita ja kaada marinadi pussiin. Sulje pussi tiiviisti ja kääntele sitä niin, että marinadi leviää tasaisesti. Nosta kyljykset jääkaappiin marinoitumaan yön yli.

2. Ota kyljysrivi huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Ota ylimääräinen marinadi talteen.

3. Kuumenna öljy pannulla. Paista kyljysrivi pannulla molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Säästä pannuun jäänyt neste. Hiero suolaa kyljysten pintaan.

4. Laita kyljysrivi ja valkosipulit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kyljyksiä uunin keski- ritilätasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, halutusta kypsyysasteesta riippuen. Kääri kypsä kyljysrivi folioon ja anna sen vetäytyä hetki.

5. Tee kastike. Lisää paistinpannulle jääneeseen nesteeseen yli jäänyt marinadi ja kerma. Kiehauta kastike ja hauduta sitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa.

6. Leikkaa kyljykset irti luitten välistä juuri ennen tarjoilua tai jätä se pääsiäispöydän ohjelmanumeroksi. Laita kyljykset ja valkosipulit tarjoiluastialle.

Vinkki!

Vinkki: Lampaankyljykset ovat pieniä, joten varaa niitä 2–3 kappaletta ruokailijaa kohden. Kyljysrivit myydään useimmiten kahdeksan kyljyksen riveissä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä