


Lampaankyljysrivi – juhlavan aterian supertähti
14 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 13 h 45 min
Lampaankyljysrivi on näyttävästä ulkomuodostaan huolimatta helppo valmistaa. Yön yli marinoidut lihat ruskistetaan ensin kevyesti pannulla, minkä jälkeen uuni hoitaakin loput. Herkullinen kastike valmistuu näppärästi kyljysten paistoliemestä.
Reseptin ainekset
4 annosta
800–1000 g
lampaan tai karitsan kyljysriviä
öljyä
suolaa
4
valkosipulia
2 dl
kermaa
Marinadi
1 dl
öljyä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
valkosipulia
1 rkl
tuoretta timjamia
1 rkl
tuoretta rosmariinia
1
laakerinlehti
1 tl
rouhittua mustapippuria
Lampaankyljysrivi valmistuu näin:
- Laita kyljysrivi vahvaan muovipussiin. Mittaa marinadin ainekset kulhoon, sekoita ja kaada marinadi pussiin. Sulje pussi tiiviisti ja kääntele sitä niin, että marinadi leviää tasaisesti. Nosta kyljykset jääkaappiin marinoitumaan yön yli.
- Ota kyljysrivi huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Ota ylimääräinen marinadi talteen.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista kyljysrivi pannulla molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Säästä pannuun jäänyt neste. Hiero suolaa kyljysten pintaan.
- Laita kyljysrivi ja valkosipulit uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kyljyksiä uunin keski- ritilätasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, halutusta kypsyysasteesta riippuen. Kääri kypsä kyljysrivi folioon ja anna sen vetäytyä hetki.
- Tee kastike. Lisää paistinpannulle jääneeseen nesteeseen yli jäänyt marinadi ja kerma. Kiehauta kastike ja hauduta sitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Leikkaa kyljykset irti luitten välistä juuri ennen tarjoilua tai jätä se pääsiäispöydän ohjelmanumeroksi. Laita kyljykset ja valkosipulit tarjoiluastialle.
Vinkki!
- Lampaankyljykset ovat pieniä, joten varaa niitä 2–3 kappaletta ruokailijaa kohden. Kyljysrivit myydään useimmiten kahdeksan kyljyksen riveissä.
- Haluatko paistaa kyljykset pannulla? Kurkkaa tämä herkullisten lampaankyljysten resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat