Pekoni-perunasalaatti – lämmin herkku, joka vie kielen mennessään
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Pekoni-perunasalaatti on todellinen herkkujen herkku! Pyöräytä pannulla pekonia, punakaalia, paahdettua perunaa sekä ranskankermaa ja ihana pottusalaatti on valmis.
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.6.2016

Pekoni-perunasalaatti – lämmin herkku, joka vie kielen mennessään
Ainekset (2 annosta)
Pekoni-perunasalaatti
- 5perunaa
- 2 rklrypsiöljyä
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
- 70 gpekonia (puoli pakettia)
- 300 gpunakaalia
- 150 granskankermaa (rasvaa 28%)
- 1 rklsinappia
- 1 rklsitruunamehua
- 1 dltimjamia (silputtuna)
Pekoni-perunasalaatti valmistuu näin:
- Pese perunat hyvin. Viipaloi ne puolen sentin kiekoiksi. Kumoa perunat uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paahda perunakiekkoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Silppua pekoni ja paista se kuumalla pannulla. Suikaloi kaali ja lisää pannulle. Kuullota hetki.
- Lisää pannulle perunat, ranskankerma, sinappi, sitruunamehu ja timjami. Pyöräytä pekoni-perunasalaatti sekaisin.
- Tarjoa pekoni-perunasalaatti lämpimänä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen perunasalaatin resepti!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4