Kotivinkki

Lämmin pekoni-perunasalaatti

15 min
3
0

Lämmin pekoni-perunasalaatti

Pekoni on maukas pari varhaisperunoille. Pyöräytä lämmin pekoni-perunasalaatti, joka vie nälän mennessään.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 guusia keitettyjä perunoita
  • kourallinen sokeriherneenpalkoja tai ohuita vihreitä papuja
  • 70 gpekonia
  • 1omena
  • 1–2lehtisellerin vartta
  • 5–6kivetöntä pehmeää kuivattua taatelia
  • reilu kourallinen silputtua tilliä
  • rouhittua merisuolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 1 ½–2 dlpaksua maustamatonta jogurttia
  • 3 rklmakeaa chilikastiketta
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Halkaise kypsät perunat.

2. Kiehauta sokeriherneet tai pavut nopeasti suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja pane ne heti jääveteen.

3. Paista pekonit pannulla rapeiksi ja nosta talouspaperille valumaan. Leikkaa jäähtynyt pekoni pienemmiksi paloiksi.

4. Pilko huuhdottu omena, sellerinvarret ja taatelit pekonin kanssa kulhoon. Lisää sekaan halkaistut herneenpalot tai pavut.

5. Yhdistä kastikkeen ainekset keskenään.

8. Paahda perunoihin öljytyllä pannulla kaunis väri.

9. Lisää potut ja jogurttikastike muiden ainesten joukkoon. Mausta tillillä, suolalla ja mustapippurilla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä