Maku

Pekoni-perunasalaatti – lämmin herkku, joka vie kielen mennessään

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Pekoni-perunasalaatti on todellinen herkkujen herkku! Pyöräytä pannulla pekonia, punakaalia, paahdettua perunaa sekä ranskankermaa ja ihana pottusalaatti on valmis.
MU
4
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (2 annosta)

Pekoni-perunasalaatti

  • 5perunaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 70 gpekonia (puoli pakettia)
  • 300 gpunakaalia
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28%)
  • 1 rklsinappia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 dltimjamia (silputtuna)
Tulosta

Pekoni-perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Pese perunat hyvin. Viipaloi ne puolen sentin kiekoiksi. Kumoa perunat uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paahda perunakiekkoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  2. Silppua pekoni ja paista se kuumalla pannulla. Suikaloi kaali ja lisää pannulle. Kuullota hetki.
  3. Lisää pannulle perunat, ranskankerma, sinappi, sitruunamehu ja timjami. Pyöräytä pekoni-perunasalaatti sekaisin.
  4. Tarjoa pekoni-perunasalaatti lämpimänä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen perunasalaatin resepti!

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »