Maku

Lammaspata marokkolaisittain

3 h 40 min
4.1
0

Lammaspata marokkolaisittain

GL
LA
MA
MU
0
4.1
Maistuisiko mausteinen lammaspata marokkolaiseen tyyliin? Neilikka, kaneli, makeat taatelit, inkivääri ja chili muodostavat tässä padassa vastustamattoman yhdistelmän. Tuhti lammaspata lämmittää kehoa ja mieltä!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1500 glampaanlihaa (luutonta lapaa, etuselkää tai paistia)
  • 15 kplsipulia (pikkuisia)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpltuoretta chiliä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 dlvettä
  • 200 gkuivattuja taateleita (kuivattuja, pehmeitä)
  • 20 gtuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 2 rklfariinisokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1/2 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 400 gkuorittuja tomaatteja (tölkissä)
  • 2 dlvettä
  • 2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Ota lampaanliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Jos käytät luista lapaa, poista halutessasi enimmät kalvot. Luutonta lihaa käyttäessäsi paloittele se reiluiksi kuutioiksi.

Kuori pikkusipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja kalvot. Hienonna chili.

Ruskista lihat oliiviöljyssä valurautapannulla kolmessa erässä.

Kumoa ne pataan. Huuhdo pannu paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi pataan.

Kuullota lopuksi sipulit ja chilit, kumoa ne pataan. Sekoita joukkoon taatelit, inkivääri, etikka, fariinisokeri ja mausteet. Kumoa päälle tomaatit. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää joukkoon.

Kuumenna kiehuvaksi ja säädä liesi miedolle lämmölle. Haudutusajan pituus riippuu valitsemastasi lihasta. Hauduta lapaa ja etuselkää noin 3 tuntia, paistipaloille riittää 2 tuntia. Voit myös hauduttaa padan 150-asteisessa uunissa. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää vettä tarvittaessa.

Viimeistele lammaspata korianterilla.

Tarjoa marokkolainen lammaspata keitetyn couscousin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä