Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Laku-voisilmäpitko – mehevää lakritsitäytettä joka puraisulla!

3 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 20 min

Lakritsifanin laku-voisilmäpitkoon tökitään runsaasti meheviä laku-voisilmiä, jotta niitä riittää jokaiseen palaan. Tällä ohjeella valmistuu kaksi mehevää pitkoa. Jos et halua letittää pitkoja, pyöritä taikina pulliksi ja lisää lakuvoisilmät.

11.11.2020
Reseptin ainekset
2 kpl
Pullataikina
50 g
tuorehiivaa
5 dl
kevytmaitoa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
muna
12–14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Voitelu
1
muna
Voisilmät
100 g
voita
5 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
raakalakritsijauhetta (Urtekram)

Laku-voisilmäpitko leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ensin puuhaarukalla ja sitten käsin. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Taikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
  3. Kohota pullataikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30–60 minuuttia.
  4. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina neljään osaan. Leivo palaset 80 cm:n tangoiksi. Letitä pitkot.
  5. Kohota pitkoja liinan alla noin 20 minuuttia.
  6. Sekoita täytteen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
  7. Tökkää pitkoon koloja sormella pohjaan asti. Lusikoi koloihin voitäytettä.
  8. Voitele laku-voisilmäpitkot. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt