


Laku-voisilmäpitko – mehevää lakritsitäytettä joka puraisulla!
3 h 0 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 20 min
Lakritsifanin laku-voisilmäpitkoon tökitään runsaasti meheviä laku-voisilmiä, jotta niitä riittää jokaiseen palaan. Tällä ohjeella valmistuu kaksi mehevää pitkoa. Jos et halua letittää pitkoja, pyöritä taikina pulliksi ja lisää lakuvoisilmät.
Reseptin ainekset
2 kpl
Pullataikina
50 g
tuorehiivaa
5 dl
kevytmaitoa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1
muna
12–14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Voitelu
1
muna
Voisilmät
100 g
voita
5 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
raakalakritsijauhetta (Urtekram)
Laku-voisilmäpitko leivotaan näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen ensin puuhaarukalla ja sitten käsin. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Taikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
- Kohota pullataikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30–60 minuuttia.
- Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina neljään osaan. Leivo palaset 80 cm:n tangoiksi. Letitä pitkot.
- Kohota pitkoja liinan alla noin 20 minuuttia.
- Sekoita täytteen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
- Tökkää pitkoon koloja sormella pohjaan asti. Lusikoi koloihin voitäytettä.
- Voitele laku-voisilmäpitkot. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat