Maku

Laku-voisilmäpitko – mehevää lakritsitäytettä joka puraisulla!

3 h
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h 20 min
Lakritsifanin laku-voisilmäpitkoon tökitään runsaasti meheviä laku-voisilmiä, jotta niitä riittää jokaiseen palaan. Tällä ohjeella valmistuu kaksi mehevää pitkoa. Jos et halua letittää pitkoja, pyöritä taikina pulliksi ja lisää lakuvoisilmät.
KA
0
0
Julkaistu: 11.11.2020


Ainekset (2 kpl)

Pullataikina

  • 50 gtuorehiivaa
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1muna
  • 12–14 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Voitelu

  • 1muna

Voisilmät

  • 100 gvoita
  • 5 rklsokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlraakalakritsijauhetta (Urtekram)
Tulosta

Laku-voisilmäpitko leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ensin puuhaarukalla ja sitten käsin. Lisää alustuksen loppuvaiheessa myös pehmeä voi. Taikinassa on sopivasti jauhoja, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
  3. Kohota pullataikinaa lämpimässä vedottomassa paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, 30–60 minuuttia.
  4. Vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina neljään osaan. Leivo palaset 80 cm:n tangoiksi. Letitä pitkot.
  5. Kohota pitkoja liinan alla noin 20 minuuttia.
  6. Sekoita täytteen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
  7. Tökkää pitkoon koloja sormella pohjaan asti. Lusikoi koloihin voitäytettä.
  8. Voitele laku-voisilmäpitkot. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Taio klassikot uusiksi! Osta Kinuskikissan inspiroiva reseptikirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »