


Retiisiä kakkuun? Kyllä vain! Porkkanakakun tyylinen laku-retiisikakku saa ylleen herkullisen tuorejuustokuorrutteen
5 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 5 h 0 min
Laku-retiisikakku yhdistää kaksi makua niin yllättävästi, että tätä on pakko maistaa! Vaikkei ehkä äkkiseltään arvaisi, tulinen retiisi sopii myös leivontaan. Tämä kesäinen herkkukakku lainaa tyylin klassiselta porkkanakakulta.
Reseptin ainekset
8-10 annosta
300 g
retiisejä (noin 4 dl raastetta)
1
(luomu)appelsiini
3 dl
fariinisokeria
3
munaa
3½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
¼ tl
inkivääriä
1 rkl
lakritsijauhetta
1½ dl
rypsiöljyä
Täyte
150 g
huoneenlämpöistä voita
3 dl
tomusokeria
400 g
appelsiinituorejuustoa
Päälle
lakritsia
syötäviä kukkia
marjoja
Laku-retiisikakku – ohje:
- Pese ja kuivaa retiisit ja appelsiini. Raasta retiisit hienoksi raasteeksi. Raasta appelsiinin kuori.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Sekoita raasteet ja öljy joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm).
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla 50−60 minuuttia, kunnes se on kypsä eikä taikinaa tartu puutikkuun.
- Leikkaa kakku jäähtyneenä kahteen tai kolmeen osaan.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto vaahtoon. Jos täyte tuntuu liian jäykältä, voit notkistaa sitä appelsiinimehulla.
- Levitä puolet täytteestä kakun väliin ja loput päälle. Pane kakku peitettynä jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai vähintään neljä tuntia. Koristele lakuilla, syötävillä kukilla ja marjoilla ennen tarjoamista.
Vinkki!
Laku-retiisikakku säilyy viileässä vähintään kolme vuorokautta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat