Kotivinkki

Lakritsifudge ja kaveriksi vaalea fudge

20 h 30 min
1.8
5

Lakritsifudge ja kaveriksi vaalea fudge

Fudge eli pehmeä kermakaramelli on hurmaava herkku. Fudgen keittäminen on helppoa, mutta elektroninen lämpömittari on välttämätön apuväline. Tee lakritsifudge (kuvassa) tai vaalea fudge – tai vaikka molempia!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 3 dlsokeria
  • 2 dlglukoosisiirappia
  • 1 dlsiirappia
  • 2 dllakritsikastiketta (esim. O’hoj)

Tee näin

20 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 h

Lakritsifudge

1. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja molemmat siirapit. Upota keitokseen elektroninen lämpömittari. Kiehauta ja anna kiehua reippaasti poreillen, kunnes mittari näyttää 118 astetta. Ota kattila heti pois liedeltä ja anna poreilun laskea.

2. Valuta joukkoon lakritsikastike ja sekoita, kunnes kastke on sekoittunut tasaisesti seokseen.
3. Kaada fudgemassa leivinpaperoituun vuokaan (n. 20 x 25 senttiä). Anna massan jäähtyä ja kiteytyä huoneenlämmössä rauhassa seuraavaan päivään.
4. Leikkaa fudgelevy veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi. Myös murretut palat ovat kauniita, mutta niiden kokoa on hankalampi hallita. Purkita palat tai kääri ne sellofaaniin. Lakritsifudge säilyy hyvin, mutta jos teet karkit hyvissä ajoin, säilytä ne jääkaapissa tiiviissä rasiassa.

Vaalea fudge

1. Keitä lakritsifudgen ohjeen mukaan, mutta lisää lakritsikastikkeen sijaan 200 g valkosuklaata.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
1.8
Katso myös nämä