


Lakritsi-lusikkaleivät
55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 10 min
Lakritsijauhe ja sitruunankuori antavat lusikkaleiville maagisen aromin. Varaudu tekemään tuplasatsi!
Reseptin ainekset
20 kpl
Taikina
200 g
voita
1 1/2 dl
hienoa kidesokeria (Siro)
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
lakritsijauhetta (Urtekram raakalakritsijauhetta)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
luomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
Täyte
170 g
vadelmacurdia (1/2 purkkia (à 340 g), Mackays Raspberry Curd)
Päälle
1/2 dl
hienoa kidesokeria (Siro)
1/2 dl
strösseleitä (mustia, lakritsin tai salmiakin makuisia hienoksi jauhettuna)
Lakritsi-lusikkaleivät valmistuvat näin:
- Sulata voi kattilassa. Anna porista miedolla lämmöllä pari minuuttia, välillä sekoittaen. Älä anna voin kiehua liian voimakkaasti, jotta voista ei kiehu kaikki neste pois ja lusikkaleivistä tule liian kovia.
- Kaada voisula kulhoon. Lisää sokeri. Anna voi-sokeriseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi sekoittamatta.
- Yhdistä jauhoihin lakritsijauhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Muotoile lusikkaleivät. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä se lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat kullanruskean värin. Anna niiden jäähtyä ritilällä ja täytä vasta jäähtyneenä.
- Jauha strösselit ja sokeri monitoimikoneessa tai morttelissa. Kierittele pikkuleivät sokeri-strösseliseoksessa.
- Sivele lusikkaleipien sileälle puolelle vadelmatahnaa ja paina toinen keksi päälle kanneksi.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisten lusikkaleipien resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat