Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lakritsi-lusikkaleivät

55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 10 min

Lakritsijauhe ja sitruunankuori antavat lusikkaleiville maagisen aromin. Varaudu tekemään tuplasatsi!

6.7.2017
Reseptin ainekset
20 kpl
Taikina
200 g
voita
1 1/2 dl
hienoa kidesokeria (Siro)
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
lakritsijauhetta (Urtekram raakalakritsijauhetta)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
luomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
Täyte
170 g
vadelmacurdia (1/2 purkkia (à 340 g), Mackays Raspberry Curd)
Päälle
1/2 dl
hienoa kidesokeria (Siro)
1/2 dl
strösseleitä (mustia, lakritsin tai salmiakin makuisia hienoksi jauhettuna)

Lakritsi-lusikkaleivät valmistuvat näin:

  1. Sulata voi kattilassa. Anna porista miedolla lämmöllä pari minuuttia, välillä sekoittaen. Älä anna voin kiehua liian voimakkaasti, jotta voista ei kiehu kaikki neste pois ja lusikkaleivistä tule liian kovia.
  2. Kaada voisula kulhoon. Lisää sokeri. Anna voi-sokeriseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi sekoittamatta.
  3. Yhdistä jauhoihin lakritsijauhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Muotoile lusikkaleivät. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä se lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat kullanruskean värin. Anna niiden jäähtyä ritilällä ja täytä vasta jäähtyneenä.
  6. Jauha strösselit ja sokeri monitoimikoneessa tai morttelissa. Kierittele pikkuleivät sokeri-strösseliseoksessa.
  7. Sivele lusikkaleipien sileälle puolelle vadelmatahnaa ja paina toinen keksi päälle kanneksi.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten lusikkaleipien resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt