Maku

Lakritsi-lusikkaleivät

55 min
4
1

Lakritsijauhe ja sitruunankuori antavat lusikkaleiville maagisen aromin. Varaudu tekemään tuplasatsi!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 kpl)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tllakritsijauhetta (Urtekram raakalakritsijauhetta)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)

Täyte

  • 170 gvadelmacurdia (1/2 purkkia (à 340 g), Mackays Raspberry Curd)

Päälle

  • 1/2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 1/2 dlströsseleitä (mustia, lakritsin tai salmiakin makuisia hienoksi jauhettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN10 min

Lakritsi-lusikkaleivät valmistuvat näin:

  1. Sulata voi kattilassa. Anna porista miedolla lämmöllä pari minuuttia, välillä sekoittaen. Älä anna voin kiehua liian voimakkaasti, jotta voista ei kiehu kaikki neste pois ja lusikkaleivistä tule liian kovia.
  2. Kaada voisula kulhoon. Lisää sokeri. Anna voi-sokeriseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi sekoittamatta.
  3. Yhdistä jauhoihin lakritsijauhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Muotoile lusikkaleivät. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä se lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat kullanruskean värin. Anna niiden jäähtyä ritilällä ja täytä vasta jäähtyneenä.
  6. Jauha strösselit ja sokeri monitoimikoneessa tai morttelissa. Kierittele pikkuleivät sokeri-strösseliseoksessa.
  7. Sivele lusikkaleipien sileälle puolelle vadelmatahnaa ja paina toinen keksi päälle kanneksi.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisten lusikkaleipien resepti!

MITÄ PIDIT?
4