Maku

Lakritsi-lusikkaleivät

55 min
0
0

Lakritsi-lusikkaleivät

Lakritsijauhe ja sitruunankuori antavat lusikkaleiville maagisen aromin. Varaudu tekemään tuplasatsi.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tllakritsijauhetta (Urtekram raakalakritsijauhetta)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)

Täyte

  • 170 gvadelmacurdia (1/2 purkkia (à 340 g), Mackays Raspberry Curd)

Päälle

  • 1/2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 1/2 dlströsseleitä (mustia, lakritsin tai salmiakin makuisia hienoksi jauhettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN10 min

Sulata voi kattilassa. Anna porista miedolla lämmöllä pari minuuttia, välillä sekoittaen. Älä anna voin kiehua liian voimakkaasti, jotta voista ei kiehu kaikki neste pois ja lusikkaleivistä tule liian kovia.

Kaada voisula kulhoon. Lisää sokeri. Anna voi-sokeriseoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi sekoittamatta.

Yhdistä jauhoihin lakritsijauhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat aineet voisulaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Muotoile lusikkaleivät. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä se lusikasta suoraan leivinpaperille uunipellille kupera puoli ylöspäin.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät saavat kullanruskean värin. Anna niiden jäähtyä ritilällä ja täytä vasta jäähtyneenä.

Jauha strösselit ja sokeri monitoimikoneessa tai morttelissa. Kierittele pikkuleivät sokeri-strösseliseoksessa.

Sivele lusikkaleipien sileälle puolelle vadelmatahnaa ja paina toinen keksi päälle kanneksi.

Vinkki!

Jos haluat lusikkaleivistä pehmeämpiä, säilytä ne täyttämisen jälkeen vuorokauden ajan kannellisessa rasiassa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä