Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rukiiset lakkapossetit – hurmaavan helpot hyydykejälkkärit valmistuvat ilman liivatetta

3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 0 min

Lakkapossetien rukiin, kerman ja lakan yhdistelmä on täydellinen! Hyydykkeet kannattaa tehdä jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä. Possetit hyytyvät happaman mehun avulla, joten liivatetta ei tarvita lainkaan.

3.12.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Lakkapossetit
2 dl
kuohukermaa
½ dl
sokeria
1 dl
sokeroimattomia lakkoja (pakaste)
sitruunamehua
2 dl
ruishiutaleita
20 g
voita
Koristelu
1 dl
lakkahilloa
2 rkl
lakkalikööriä

Lakkapossetit valmistuvat näin:

  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 3 minuuttia.
  2. Painele sulaneita lakkoja siivilää vasten, kunnes saat ½ dl paseerattua sosetta talteen. Jos et saa ½ desiä kokoon, niin lisää sitruunamehua, kunnes seosta on tarpeeksi verran.
  3. Sekoita lakkaseos kerman joukkoon. Sekoita siivilään jäänyt lakkamäski koristeluun varattuun lakkahilloon.
  4. Anna kermaseoksen jäähtyä ja jaa se neljään annosmaljaan. Peitä maljat kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
  5. Sekoita ruishiutaleisiin sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Varo polttamasta. Sekoita halutessasi lakkahilloon lakkalikööriä.
  6. Jaa ennen tarjoamista lakkapossetien päälle ruishiutaleet ja lakkahillo.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt