Maku

Rukiiset lakkapossetit – hurmaavan helpot hyydykejälkkärit valmistuvat ilman liivatetta

3 h 40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen3 h
Lakkapossetien rukiin, kerman ja lakan yhdistelmä on täydellinen! Hyydykkeet kannattaa tehdä jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä. Possetit hyytyvät happaman mehun avulla, joten liivatetta ei tarvita lainkaan.
MU
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Lakkapossetit

  • 2 dlkuohukermaa
  • ½ dlsokeria
  • 1 dlsokeroimattomia lakkoja (pakaste)
  • sitruunamehua
  • 2 dlruishiutaleita
  • 20 gvoita

Koristelu

  • 1 dllakkahilloa
  • 2 rkllakkalikööriä
Tulosta

Lakkapossetit valmistuvat näin:

  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 3 minuuttia.
  2. Painele sulaneita lakkoja siivilää vasten, kunnes saat ½ dl paseerattua sosetta talteen. Jos et saa ½ desiä kokoon, niin lisää sitruunamehua, kunnes seosta on tarpeeksi verran.
  3. Sekoita lakkaseos kerman joukkoon. Sekoita siivilään jäänyt lakkamäski koristeluun varattuun lakkahilloon.
  4. Anna kermaseoksen jäähtyä ja jaa se neljään annosmaljaan. Peitä maljat kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
  5. Sekoita ruishiutaleisiin sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Varo polttamasta. Sekoita halutessasi lakkahilloon lakkalikööriä.
  6. Jaa ennen tarjoamista lakkapossetien päälle ruishiutaleet ja lakkahillo.
MITÄ PIDIT?
0