


Rukiiset lakkapossetit – hurmaavan helpot hyydykejälkkärit valmistuvat ilman liivatetta
3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 0 min
Lakkapossetien rukiin, kerman ja lakan yhdistelmä on täydellinen! Hyydykkeet kannattaa tehdä jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä. Possetit hyytyvät happaman mehun avulla, joten liivatetta ei tarvita lainkaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lakkapossetit
2 dl
kuohukermaa
½ dl
sokeria
1 dl
sokeroimattomia lakkoja (pakaste)
sitruunamehua
2 dl
ruishiutaleita
20 g
voita
Koristelu
1 dl
lakkahilloa
2 rkl
lakkalikööriä
Lakkapossetit valmistuvat näin:
- Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä sekoitellen 3 minuuttia.
- Painele sulaneita lakkoja siivilää vasten, kunnes saat ½ dl paseerattua sosetta talteen. Jos et saa ½ desiä kokoon, niin lisää sitruunamehua, kunnes seosta on tarpeeksi verran.
- Sekoita lakkaseos kerman joukkoon. Sekoita siivilään jäänyt lakkamäski koristeluun varattuun lakkahilloon.
- Anna kermaseoksen jäähtyä ja jaa se neljään annosmaljaan. Peitä maljat kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- Sekoita ruishiutaleisiin sulatettu voi. Levitä seos leivinpaperille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Varo polttamasta. Sekoita halutessasi lakkahilloon lakkalikööriä.
- Jaa ennen tarjoamista lakkapossetien päälle ruishiutaleet ja lakkahillo.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat