Maku

Lähi-idän grillisalaatti – paahteiset kasvikset saavat makua za'atarilla maustetusta öljystä ja tahinikastikkeesta

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
Valitse Lähi-idän grillisalaattiin ohuita nippuporkkanoita, jotka kypsyvät tasatahtiin muiden kasvisten kanssa. Mausteöljyyn käytettävä za’atar sisältää kuivattuja yrttejä, seesaminsiemeniä ja sumakkia.
GL
MU
0
0


Ainekset (6 annosta)

  • 1kapea munakoiso
  • 1kapea kesäkurpitsa
  • 1 nippuporkkanoita
  • 1 terttuminitomaatteja
  • 1paprika
  • 1 dltuoretta korianteria tai minttua

Mausteöljy

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1sitruunan raastettu kuori
  • 1 rklza'atar-mausteseosta
  • ½ tlsormisuolaa

Kastike

  • 3 dlpaksua jogurttia
  • 2 rkltahinia eli seesamitahnaa
  • 1sitruunan mehu
  • 1 rklhunajaa
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Lähi-idän grillisalaatti valmistetaan näin:

  1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa reilun sentin viipaleiksi. Pese porkkanat hyvin ja huuhtele tomaatit. Leikkaa paprika reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunan kuori, za’atar ja suola.
  3. Nosta kasvikset alumiiniseen grillivuokaan. Grillaa kasviksia noin 5 minuuttia välillä käännellen.
  4. Siirrä kasvikset tarjoiluvadille ja kaada päälle mausteöljy. Anna maustua 30 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttejä.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »