


Lähi-idän grillisalaatti – paahteiset kasvikset saavat makua zaatarilla maustetusta öljystä ja tahinikastikkeesta
45 min
Valitse Lähi-idän grillisalaattiin ohuita nippuporkkanoita, jotka kypsyvät tasatahtiin muiden kasvisten kanssa. Mausteöljyyn käytettävä zaatar sisältää kuivattuja yrttejä, seesaminsiemeniä ja sumakkia.
Reseptin ainekset
6 annosta
1
kapea munakoiso
1
kapea kesäkurpitsa
1 nippu
porkkanoita
1 terttu
minitomaatteja
1
paprika
1 dl
tuoretta korianteria tai minttua
Mausteöljy
2 rkl
rypsiöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
za'atar-mausteseosta
½ tl
sormisuolaa
Kastike
3 dl
paksua jogurttia
2 rkl
tahinia eli seesamitahnaa
1
sitruunan mehu
1 rkl
hunajaa
¼ tl
suolaa
Lähi-idän grillisalaatti valmistetaan näin:
- Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa reilun sentin viipaleiksi. Pese porkkanat hyvin ja huuhtele tomaatit. Leikkaa paprika reilun kokoisiksi paloiksi.
- Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunan kuori, zaatar ja suola.
- Nosta kasvikset alumiiniseen grillivuokaan. Grillaa kasviksia noin 5 minuuttia välillä käännellen.
- Siirrä kasvikset tarjoiluvadille ja kaada päälle mausteöljy. Anna maustua 30 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttejä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat