Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lähi-idän grillisalaatti – paahteiset kasvikset saavat makua zaatarilla maustetusta öljystä ja tahinikastikkeesta

45 min

Valitse Lähi-idän grillisalaattiin ohuita nippuporkkanoita, jotka kypsyvät tasatahtiin muiden kasvisten kanssa. Mausteöljyyn käytettävä zaatar sisältää kuivattuja yrttejä, seesaminsiemeniä ja sumakkia.

9.7.2020
Reseptin ainekset
6 annosta
1
kapea munakoiso
1
kapea kesäkurpitsa
1 nippu
porkkanoita
1 terttu
minitomaatteja
1
paprika
1 dl
tuoretta korianteria tai minttua
Mausteöljy
2 rkl
rypsiöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan raastettu kuori
1 rkl
za'atar-mausteseosta
½ tl
sormisuolaa
Kastike
3 dl
paksua jogurttia
2 rkl
tahinia eli seesamitahnaa
1
sitruunan mehu
1 rkl
hunajaa
¼ tl
suolaa

Lähi-idän grillisalaatti valmistetaan näin:

  1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa reilun sentin viipaleiksi. Pese porkkanat hyvin ja huuhtele tomaatit. Leikkaa paprika reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunan kuori, zaatar ja suola.
  3. Nosta kasvikset alumiiniseen grillivuokaan. Grillaa kasviksia noin 5 minuuttia välillä käännellen.
  4. Siirrä kasvikset tarjoiluvadille ja kaada päälle mausteöljy. Anna maustua 30 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttejä.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt