Lähi-idän grillisalaatti – paahteiset kasvikset saavat makua zaatarilla maustetusta öljystä ja tahinikastikkeesta
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Valitse Lähi-idän grillisalaattiin ohuita nippuporkkanoita, jotka kypsyvät tasatahtiin muiden kasvisten kanssa. Mausteöljyyn käytettävä zaatar sisältää kuivattuja yrttejä, seesaminsiemeniä ja sumakkia.
GL
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.7.2020

Lähi-idän grillisalaatti – paahteiset kasvikset saavat makua zaatarilla maustetusta öljystä ja tahinikastikkeesta
Ainekset (6 annosta)
- 1kapea munakoiso
- 1kapea kesäkurpitsa
- 1 nippuporkkanoita
- 1 terttuminitomaatteja
- 1paprika
- 1 dltuoretta korianteria tai minttua
Mausteöljy
- 2 rklrypsiöljyä
- 2valkosipulinkynttä
- 1sitruunan raastettu kuori
- 1 rklza'atar-mausteseosta
- ½ tlsormisuolaa
Kastike
- 3 dlpaksua jogurttia
- 2 rkltahinia eli seesamitahnaa
- 1sitruunan mehu
- 1 rklhunajaa
- ¼ tlsuolaa
Lähi-idän grillisalaatti valmistetaan näin:
- Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa reilun sentin viipaleiksi. Pese porkkanat hyvin ja huuhtele tomaatit. Leikkaa paprika reilun kokoisiksi paloiksi.
- Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunan kuori, zaatar ja suola.
- Nosta kasvikset alumiiniseen grillivuokaan. Grillaa kasviksia noin 5 minuuttia välillä käännellen.
- Siirrä kasvikset tarjoiluvadille ja kaada päälle mausteöljy. Anna maustua 30 minuuttia. Ripottele pinnalle yrttejä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa salaatin kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0