


Herkullinen tuliainen
Oi juustopuu! Kokoa joulun värikkäin (ja maukkain) kuusi labneh-juustopalloista
48 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 48 h 0 min
Labnehin samettisen pehmeän tuorejuustomaisen koostumuksen salaisuus on huolellinen valutus. Kuorruta juustopallerot värikkäillä päällysteillä ja asettele tarjolle kuusen muotoon.
Reseptin ainekset
20 kpl
1 pkt (500 g)
turkkilaista jogurttia
1 pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
sitruunan kuori
½ tl
suolaa
Kuorrutteet
unikonsiemeniä, rouhittuja pähkinöitä, hienonnettuja yrttejä, marjajauhetta ja kuivattuja syötäviä kukkia
Lisäksi
2
palaa harsokangasta
Labneh-juustopallot − ohje:
- Sekoita jogurtti ja tuorejuusto kulhossa. Pese ja kuivaa sitruunan kuori, raasta kuoren keltainen osa raastimen pienellä terällä. Lisää kuoriraaste ja suola jogurttiseokseen.
- Kaada jogurttiseos harsokankaalla vuorattuun isoon siivilään ja laita siivilä kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Anna valua 1–2 vuorokautta. Labneh-juusto on valmista jo seuraavana päivänä, mutta pidempään valutettuna massasta tulee tiiviimpää.
- Ota juusto kylmästä ja muotoile palloiksi. Levitä valitsemasi kuorrutteet laakeille lautasille ja pyörittele pallot kauttaaltaan päällysteissä. Säilytä juustopalloja jääkaapissa. Labneh säilyy kylmässä noin viikon, mutta koristele pallot vasta tarjoilupäivänä.
Vinkki!
Labneh-juuston mausteeksi sopivat valkosipuli, hienonnetut yrtit, kuten ruohosipuli, timjami tai minttu sekä monet mausteet, kuten kuivattu chili, korianterin- ja kuminansiemenet ja pippurit. Labneh maistuu myös makeana. Silloin pilkotut kuivahedelmät ja kuivatut marjat, kaneli, kardemumma ja vanilja ovat kivoja maustamisideoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat